Kung-pao

cokomilka - fotkacokomilka, 9. apríla 2010
Kung-pao
Foto: cokomilka

Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a zmes Orientálne korenie.

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
250 g
0,1 l
0,5 dl
0,5 dl
2 PL
5 ks
1/2 ks
20 ks
20 ks
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracinu pokrájame na jemné rezančeky, cibuľku na 3 cm dlhé valčeky, kápiu na štvorčeky. Mäsové rezance okoreníme v miske, posypeme škrobovou múčkou, zalejeme sójovou omáčkou a pokvapkáme olejom. Dáme odležať do chladničky kým sa udusí ryža. Môžeme si napácovať viacej mäsa a odložiť do budúceho obeda. Bude to ešte lepšie.

  2. 2

    Umytú ryžu osmažme na troch lyžiciach oleja do jemnej žlte, zalejme horúcou vodou, ktorej je na výšku raz toľko ako ryže, vložme do stredu olúpanú cibuľu, do ktorej sme zapichli tri klinčeky. Keď sa voda vydusí, má byť mäkká.

  3. 3

    Následne si dáme do rajnice alebo woku olej a osmažme na ňom porcie mäsových rezancov, keď sú biele, vhodíme cibuľky a kápiu, restujeme za stáleho miešania. Zmes odhrnieme vo woku nabok a vlejeme víno, sójovku a worcester, zmiešame a prehrejeme. Zamiešame dokopy s kung-pao. Oriešky dáme ku koncu. Zmiešame. Prikryjeme kým dáme porcie ryže na taniere. Vytvoríme pologule ryže žufankou, naložíme porcie kung-pao a ozdobíme kúskami ananásu. Podávame s čerstvými šalátami. Zvyšok kung-pao a ryže držíme na ohrievadle na stole aby si mohol každý pridávať a kuchárka nemusela vstávať kvôli obsluhe. Nezabudneme dať sójovku a nakladaný zázvor. Zázvor sa zajedá medzi jedlom.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
cokomilka,
Len taka perlicka , na tento asi najpularnejsi cinsky recept recept su dve uplne rozlicne varianty.
Ta ako to ty robis tzv.western style ktore su priblizne podobne...
a potom je ta povodna originalna sechuanska cinska.
Ktoru by som si neobjednal v cine lebo je zmes chilli papriciek a sechuanskeho korenia cize velmi stiplavo paliva.
Nastastie mame Wikipediu a sam so sa cudoval ako mozu byt take dve uplne odlisne varianty.
Tam je to vysvetlene ,recept a meno Kung Pao pocas cinskej revolucie bolo zakazane a potom skoro 40 rokov do roku 2005 bol zakazany dovoz sechuanskeho korenia (vraj rozsiruje choroby na citrusoch).No a ludiana mimo ciny si zvykli na nestiplavu verziu...
 en.wikipedia.org/wiki/Kung_Pao_chicken...


@2010 > robim to niekedy tiez pikantne, ked tam primiesam dovnutra ten zazvor a dodam curry. Chilli by nam spalilo jazyky. Toto je naozaj receptura prispuosobena zasobovaniu za sociku. Teda koreniny a omacky
max. v kvalite Heinz.
ja dávam miesto cibuľky /pór na rezaný na kolieska/ , miesto kápie /sterilizovanú kukuričku/ a korenie zázvor /ďumbier/
Tento úžasný receptík som robila včera priateľovi na Valentína, bol nadšený, akurát ryžu som urobila bez cibulky a klinčekov, ale bolo to super úžasné.. Moc ďakujem..

Pridaj komentár k receptu: