Foto: hkbarbie
V tomto recepte sa pouziva cerstva citronova trava, ktora sa pri vareni chutovo velmi podoba na cerstvy zazvor. Ak teda nemate citronovu travu, ktora Zobraziť celý popisV tomto recepte sa pouziva cerstva citronova trava, ktora sa pri vareni chutovo velmi podoba na cerstvy zazvor. Ak teda nemate citronovu travu, ktora by sa mala dat kupit v azijskom obchode, mozete ju nahradit cerstvym zazvorom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Marinada: | |
1 stonka |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
|
|
Hlavne jedlo: | |
500 g |
|
1/2 PL |
|
2 ks |
|
1-2 ks |
|
1 PL |
|
1/2 CL |
|
hrst |
|
hrst |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrajame na kocky 2.5 X 2.5 cm.
- 2
Pripravime marinadu. Najprv odstranime vrchnu hrubu cast citronovej travy a bielu cast travy na jemno nasekame asi na 1 mm. Ak nemozete zohnat citronovu travu, mozete ju nahradit cerstvym zazvorom. Staci odkrojit 2-3 cm zazvoru, osupeme, nakrajame na tenucke kolieska, nasekame na rezanceky a potom zase priecne, aby vznikli malilinke kocky (1 x 1 mm). Citronovu travu alebo zazvor potom zmiesame s pretlacenym strucikom cesnaku, 1 PL rybacej omacky a mletym ciernym korenim. Kurca marinujeme minimalne 1 hodinu, ale mozeme aj cez noc.
- 3
Pripravime si zeleninu na prazenie. Potrebujete poriadne ostry noz na sekanie. Zelenu cibulku nakrajame pozdlz na milimeter tenucke rezance dlhe 4 cm. Cili papricky rozkrojime pozdlz na polovicku, odstranime semienka a tiez nakrajame pozdlz na milimeter tenke rezance dlzky 4 cm.
- 4
Wok alebo panvicu si poriadne nahrejeme na vysokom plameni. Pridame 1 PL oleja a rozlejeme olej po bokoch woku az pokial nezacne trochu dymit. Do horuceho woku teraz dame marinovane kurca a miesame a prehadzujeme 4-5 minut na vysokom plameni. Potom pridame 1/2 PL rybacej omacky, cili papricky, cukor, zelenu cibulku a za hrst kesu orieskov (mozeme nahradit aj arasidami). Vsetko este spolu prazime 1 minutu. Nakoniec pridame za hrst cerstvej bazalky a premiesame. Ochutname, ak treba pridame este trosku rybacej omacky. Podavame s ryzou. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No konecne naozajstna priprava tak ako ma byt bez mrazenej zeleniny a bez pol hodinoveho dusenia ale "stir fry" na vysokom plameni.
Inak ja som pred nedavnom hladal -googloval co je nahrada za citronovu travu a bol tam zazvor ako si pisala ale aj kora z limetky.
( Ja so to vyriesil stou travou raz je ,potom nie je, a potom je draha , zasadil do zahrady a uz ma tak 1.5 metra aj Kaffir lime a ginger a Thajska kuchyna je poriesena)..
cheers
haha , hned ako som videla obrazok , tak som vedela kto je autor :-)
ja som to minule skusala :-) so zazvorom a so sojovou omackou ,mnam:-))
moj drahy iba poznamenal - orechy mam radsej osobitne ...:-)
Jedine ked mas zuby ako lev,susena sa pouziva skor v tradicnej medicine.Cerstvu travu treba"oberat" z hornych tvrdych listov a vybrat len maksiu cast a krajat na velmi drobno.
www.anniesremedy.com/herb_detail34.php...
PS:
Inak zaujmava kombinacia liecby odhana komarov plus cellulitidu....hmm bez komentara
koriander sa lahko pestuje , len rychlo ide do kvetu a preto ho treba siat na viackrat , ale tiez by som si rada zohnala semienka na tu citronovu travu ..