Foto: babav
Oblubene ovocie,ktore sa pripravuje ako zelenina,pribuzne bananom, vacsie ,menej sladke ,obsahujuce vela skrobov.Pred konzumaciou musi byt tepelne upravene. Pripravuje sa na sladko aj na slano(varenim,vyprazanim,pecenim,.. Zobraziť celý popisOblubene ovocie,ktore sa pripravuje ako zelenina,pribuzne bananom, vacsie ,menej sladke ,obsahujuce vela skrobov.Pred konzumaciou musi byt tepelne upravene. Pripravuje sa na sladko aj na slano(varenim,vyprazanim,pecenim,.. )Je dolezitou sucastou jedalneho listka na karibskych ostrovoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odlezane plantains narezeme na koncoch a osupeme.
-
2
Osupane pokrajame a pomaly prazime na masle na obidvoch stranach.Cim dlhsie ich prazime, su sladsie .
-
3
Ked zacnu maknut,pridame tmavy cukor a skoricu, otacanim ich obalujeme v tejto zmesi a este chvilku prazime .
-
4
Servujeme teple, ako zakusok.Pre dospelych mozeme este poliat sladkym likerom.
este sa lepsie vyprazaju a robia sa z nich lupienky
marlen ,skus karamelizovat banany ked su este tvrde,udrzia si tvar a sladkost ziskaju z karamelu ;-)
Robila som ich aj tak, ako zvykneme vyprazat "jablko v zupane" a boli fajnove.
Ked sme sem prisli tak som sa v obchode stazovala, ze preco drzia take skarede banany, ked ich nikto nekupi. potom mi jedna mila pani vysvetlila o co ide a odvtedy mame bohatsi jedalnicek...
vsetko co spominas Babav je ozaj mnamky.