Plantains

babav - fotkababav, 29. apríla 2010
Plantains
Foto: babav

Oblubene ovocie,ktore sa pripravuje ako zelenina,pribuzne bananom, vacsie ,menej sladke ,obsahujuce vela skrobov.Pred konzumaciou musi byt tepelne upravene. Pripravuje sa na sladko aj na slano(varenim,vyprazanim,pecenim,.. Zobraziť celý popisOblubene ovocie,ktore sa pripravuje ako zelenina,pribuzne bananom, vacsie ,menej sladke ,obsahujuce vela skrobov.Pred konzumaciou musi byt tepelne upravene. Pripravuje sa na sladko aj na slano(varenim,vyprazanim,pecenim,.. )Je dolezitou sucastou jedalneho listka na karibskych ostrovoch.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 PL
1/2 salky
1 cl
1 PL




Postup

  1. 1

    Odlezane plantains narezeme na koncoch a osupeme.

    Plantains - obrázok 1
  2. 2

    Osupane pokrajame a pomaly prazime na masle na obidvoch stranach.Cim dlhsie ich prazime, su sladsie .

    Plantains - obrázok 2
  3. 3

    Ked zacnu maknut,pridame tmavy cukor a skoricu, otacanim ich obalujeme v tejto zmesi a este chvilku prazime .

    Plantains - obrázok 3
  4. 4

    Servujeme teple, ako zakusok.Pre dospelych mozeme este poliat sladkym likerom.

    Plantains - obrázok 4

Diskusia k receptu

hkbarbie
pozname a je to vyborne! :-) ja som ich sice jedla na Filipinach trosku v inej podobe, ale zaklad bol ten isty. A este sa daju poliat kokosovym mliekom alebo nevyslahanou slahackovou smotanou! Diky za recept!
2010
presne su super,
este sa lepsie vyprazaju a robia sa z nich lupienky
marlen
robievam podobné z banánov, vtedy už netreba dodať žiadny cukor, najmä ak sú zrelé. len keď ich chcem tročku skaramelizovať,neudržia taký pekný a že tam môže byť likér, dobrý nápad zamiešam ho do šľahačky, čo iste pozdvihne jej chuť. takýto koláčik má menej joulov ako piškóty aj GI je celkom priaznivejšie, možno ešte viac, ak sa zarestujú oriešky.......:)))) vďaka @babav !
babav
Mate vsetci pravdu,zalezi od chute a kvality.Pouzivaju sa aj ako nahrada za sladke zemiaky,mozno ich napr.uvarit neosupane , potom supku pouzit na servirovanie hotoveho jedla,.....fritovat v sladkom cesticku ,lupienky su tiez velmi popularne so sladko stiplavym dipom,....
marlen ,skus karamelizovat banany ked su este tvrde,udrzia si tvar a sladkost ziskaju z karamelu ;-)
honestka
robievame aj ako sladke pochutky, su vyborne.
Robila som ich aj tak, ako zvykneme vyprazat "jablko v zupane" a boli fajnove.
Ked sme sem prisli tak som sa v obchode stazovala, ze preco drzia take skarede banany, ked ich nikto nekupi. potom mi jedna mila pani vysvetlila o co ide a odvtedy mame bohatsi jedalnicek...
vsetko co spominas Babav je ozaj mnamky.
michsamant
u nas sa tiez veru prazia ako lupienky s chilli korenim, ale asi skor na to pouzivaju tie hrubsie zeleninove anany, co sa len tak surove jest nedaju,ale je to vyborne
dadabarcelona
kubanci,dominikanci a kolumbijci ich este roztlacia dnom pohara alebo niecim podobnym, ked su skoro hotove ich vyberu z ojeja,roztlacia a sup naspat do oleja.ci to ma nejaky extra vyznam neviem ale tak som som to vela x videla. :-)
michsamant
Dobre, ze si mi ho pripomenula! Mam banany v chladnicke, tak viem co s nimi spacham. Nemam hnedy cukor, ani ho tu nemavaju, ale pouzijem palmovy, myslim, ze to bude s nim dobre.
2010
@babav , robil som zelene, vyprazane na slano plus trosku cayenne pepper, vsetkym chutilo viac ako drahy steak :)




babav
2010 ,krasne jedlo !.Vyborne su aj takto na slano,ale u nas idu viacej sladke.Obcas namiesto vyprazania ich upeciem na plechu ,bez masla iba posypane hnedym cukrom ,skoricou a muskatovym orechom...lepsie ako zakusok;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia