Chrumkavé vietnamské jarné rolky

hkbarbie - fotkahkbarbie, 4. mája 2010

Azia ponuka nekonecne mnozstvo jarnych roliek, ale zdaleka najlepsie ake som kedy jedla su tieto chrumkave vietnamske. Upecene sa este zroluju do listu z Zobraziť celý popisAzia ponuka nekonecne mnozstvo jarnych roliek, ale zdaleka najlepsie ake som kedy jedla su tieto chrumkave vietnamske. Upecene sa este zroluju do listu z hlavkoveho salatu s par listkami cerstvej maty, bazalky a koriandra a namacaju sa do pikantnej omacky. Chrumkavost a lahkost dosahuju tym, ze sa balia do krehkych ryzovych papierovych listkov. Priprava nie je narocna a daju sa zmrazit. Potom uz len vyprazit niekolko kuskov ako predjedlo. Zarucene velmi chutne!

25
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balicek
5  PL
6 PL
400 ml
225 g
hrst
PLNKA:
25 g
10 g
1 PL
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
225 g
1 a 1/2 CJ
1/2 CJ
100 g
OMÁČKA:
2 PL
1-2 ks
1 PL
1 PL
4 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravime si ryzove rezance do plnky. Namocime ich do misy s teplou vodou na 15 minut. Ked su makke, scedime a nastrihame na dlzku 7.5 cm.

  2. 2

    Cinske huby namocime do teplej vody na 20 minut pokial nezmaknu. Premyjeme v studenej vode, vodu vytlacime a huby na jemno nakrajame.

  3. 3

    Zatial co sa namacaju huby a rezance, urobime si omacku ako prilohu na namacanie. Vsetky suroviny na omacku zmixujeme v mixeri. Vylejeme do misky a nechame postat aspon 10 minut.

  4. 4

    Nahrejeme si wok. Pridame 1 PL arasidoveho (alebo olivoveho) oleja a ked je velmi horuci a zacina sa dymit pridame cibulu, cesnak, jarnu cibulku a shalotku a prazime 3 minuty. Potom pridame bravcove maso, sol, cierne korenie a este prazime 5 minut. Maso vyberieme a nechame vychladnut.

  5. 5

    V miske zmiesame bravcove maso, ryzove rezance, huby a krabie maso (ja osobne krabie maso nedavam).

  6. 6

    Na pripravu roliek si do velkej misky nalejeme teplu vodu. Do misky namacame jeden ryzovy papier a nechame zmaknut, vyberieme a polozime na utierku, trosku osusime. Prelozime na dosku. Do prostriedku kruhoveho ryzoveho papiera dame 2 PL plnky, prelozime dve strany a pevne zrolujeme. Konce zlepime lepidlom, ktore si pripravime z 5 PL muky a 6 PL vody. Rolka by mala mat dlzku 7.5 cm.

  7. 7

    Rolky vyprazame v 400 ml oleja do zlata. POZOR, rolky sa na zaciatku vyprazania lepia, takze vzdy vyprazat len 2-3 naraz. Ak by sa zlepili, tak nerozlepovat pocas vyprazania. Daju sa oddelit, ked trosku ochladnu. Nechame odkvapkat z oleja na papierovom uteraku alebo servitke a podavame este horuce. Kazdu rolku zabalime do listku ladoveho salatu spolu s bazalkou, koriandrom a matou (mozu byt vsetky 3 alebo len tie co mame). Namacame do pikantnej omacky. Dobru chut!

Diskusia k receptu

honestka
Veru dam si povedat Barbie.
Rolky v akejkolvek pdobe (mam ich rada aj v cesticku). vzdy ked som na nakupe, neodolam a kupim si cinu, mame ju tu dobru a vela typov- v kazdom nakupnom centre; yummi!
marlen
komu sa nelení, tomu sa zelení, aj chrumká :)))))))))))))
michsamant
tieto rolky sa plnia len takouto plnkou alebo su aj ine naplne? cinske huby ani bravcove urcite u nas nezozeniem :( skor nieco vegetarianske prosim prosim
hkbarbie
diky :-) @miska tak tie huby ani bravcove tam nedavaj, ak mas hocijake huby, tak ich kludne daj, namiesto bravcoveho daj mrkvu nastruhanu na julien, alebo drobne rezance. Este tam mozes dat bielu kapustu, cervenu kapiu, klicky z mungo fazuliek a hlavne tie priesvitne ryzove rezance. Tie su v tom najlepsie. Zeleninu trosku orestuj na 3 minuty ako ja to bravcove vo woku a potom tou zmesou pln zavitky. Len do tej zeleniny este hod 1 PL maizeny (kukuricnej muky), 1 PL oyster sauce (alebo cukru) a 1/2 PL sojovej omacky, aby to malo lepsiu chut. Zhodou okolnosti mam tieto vegetarianske este v mraznicke, tak ich uprazim a hodim ako novy recept :-)
bozulka
Ešte som ich nerobila hoci papier už mám kúpený,len som čakala na nejakú náplň a, aha prišla.D.
halina
Mňam, poznám tieto Nem a mohla by som ich stále jesť, sú fakt fantastické.
sissi34
vyskusam to robit zajtra,urcite dam vediet,ze ako sa mi to podarilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia