Chrumkavé vietnamské jarné rolky

hkbarbie - fotkaHkbarbie, 4. mája 2010 18:00
Ďalšie recepty »

Azia ponuka nekonecne mnozstvo jarnych roliek, ale zdaleka najlepsie ake som kedy jedla su tieto chrumkave vietnamske. Upecene sa este zroluju do listu z hlavkoveho salatu s par listkami cerstvej maty, bazalky a koriandra a namacaju sa do pikantnej omacky. Chrumkavost a lahkost dosahuju tym, ze sa balia do krehkych ryzovych papierovych listkov. Priprava nie je narocna a daju sa zmrazit. Potom uz len vyprazit niekolko kuskov ako predjedlo. Zarucene velmi chutne!

25
porcií
60 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravime si ryzove rezance do plnky. Namocime ich do misy s teplou vodou na 15 minut. Ked su makke, scedime a nastrihame na dlzku 7.5 cm.

  2. 2

    Cinske huby namocime do teplej vody na 20 minut pokial nezmaknu. Premyjeme v studenej vode, vodu vytlacime a huby na jemno nakrajame.

  3. 3

    Zatial co sa namacaju huby a rezance, urobime si omacku ako prilohu na namacanie. Vsetky suroviny na omacku zmixujeme v mixeri. Vylejeme do misky a nechame postat aspon 10 minut.

  4. 4

    Nahrejeme si wok. Pridame 1 PL arasidoveho (alebo olivoveho) oleja a ked je velmi horuci a zacina sa dymit pridame cibulu, cesnak, jarnu cibulku a shalotku a prazime 3 minuty. Potom pridame bravcove maso, sol, cierne korenie a este prazime 5 minut. Maso vyberieme a nechame vychladnut.

  5. 5

    V miske zmiesame bravcove maso, ryzove rezance, huby a krabie maso (ja osobne krabie maso nedavam).

  6. 6

    Na pripravu roliek si do velkej misky nalejeme teplu vodu. Do misky namacame jeden ryzovy papier a nechame zmaknut, vyberieme a polozime na utierku, trosku osusime. Prelozime na dosku. Do prostriedku kruhoveho ryzoveho papiera dame 2 PL plnky, prelozime dve strany a pevne zrolujeme. Konce zlepime lepidlom, ktore si pripravime z 5 PL muky a 6 PL vody. Rolka by mala mat dlzku 7.5 cm.

  7. 7

    Rolky vyprazame v 400 ml oleja do zlata. POZOR, rolky sa na zaciatku vyprazania lepia, takze vzdy vyprazat len 2-3 naraz. Ak by sa zlepili, tak nerozlepovat pocas vyprazania. Daju sa oddelit, ked trosku ochladnu. Nechame odkvapkat z oleja na papierovom uteraku alebo servitke a podavame este horuce. Kazdu rolku zabalime do listku ladoveho salatu spolu s bazalkou, koriandrom a matou (mozu byt vsetky 3 alebo len tie co mame). Namacame do pikantnej omacky. Dobru chut!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist