Chilli omáčka Habanero - Dotyk smrti

kimlo - fotkakimlo, 8. apríla 2010
Chilli omáčka Habanero - Dotyk smrti
Foto: kimlo

Keďže sa už pár rokov venujem pestovaniu chilli papričiek v čoraz väčšom množstve čo do počtu a druhov, okrem sušenia a zavárania som sa rozhodol využiť ich na prípravu chilli omáčiek rôzneho typu pálivosti. Papričky habanero patria medzi najpálivejšie na svete, z toho je aj odvodený názov receptu... :-)...

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
20-25 ks
2-3 strúčiky
1-2 balenie
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1/2 balíčka
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Habanero papričky očistíme od semien a stopiek. Odporúčam pri akejkoľvek manipulácii s nimi používať chirurgické rukavice. Na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s kapiou, sušenými chilli papričkami a cesnakom. Pomleté dáme do hrnca spolu s paradajkovým pyré (dostať kúpiť v tetra-packu). Pridáme olej, soľ, cukor, a ocot, podľa chuti (ja dávam 0,5KL soli a po 2PL cukru a octu..). Nakoniec pridáme preosiaty nakladač a miešame do zhustnutia. Pozor na výpary, už tie sú dráždivé ale najzaujímavejšie je záverečné ochutnávanie a dochucovanie...

  2. 2

    Ešte horuce naplníme do menších pohárov, zaviečkujeme a sterilizujeme 10-15 minút pri 100°C. Podávame k mäsu, údeninám, alebo použijeme na dochucovanie jedál.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To sú len predsudky... chilli papričky majú na rozdiel od feferóniek tú vlastnosť že pália len raz, pri jedení. :-)
1x finczi
Dik, to musim vonku spracovat v rukaviciach, ja tu asi nemam moc sancu bez sklenika, habanero som raz mala, rastlinky pekne, ani jeden plod :-(, som rada, ze mi aspon tie moja thai red hot rastu ako dive :-), tak nech to tu mas farebnejsie :-):


1x haji