Quesadilass s guacamole a kyslou smotanou

sjuz - fotkasjuz, 27. mája 2010
Quesadilass s guacamole a kyslou smotanou
Foto: sjuz

Takto pripravené tortilly sa bežne jedia v Mexiku ako rýchle občerstvenie.

20 minút
príprava

Suroviny

6  ks
1  ks
2 ks
8  ks
1/2 ks
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na guacamole olúpeme avokáda, nakrájame do mixéra. Pridáme rajčinu, čili papričku, citrónovú šťavu, soľ. Rozmixujeme.

  2. 2

    Nakrájame si na jemno mladú cibuľku, papriku a petržlenovú vňať. Zmiešame.

  3. 3

    Tortilu si hodíme na suchú panvicu, dáme na ňu cibuľkovo-paprikovú zmes, posypeme strúhaným syrom a prikryjeme druhou tortilou. Opekáme z každej strany cca 1 minútu. Syr sa bude topiť a tortily sa spoja. Môžeme im v tom pomôcť rukami - popritláčať.

  4. 4

    Tortily nakrájame na štvrťky a servírujeme s guacamole a kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@sjuz , mala som dve avokada, rozmyslala som, ci ich zjeme len tak, na chlebiku, no inspiroval ma tento tvoj recept... Sice malicke zmeny, no pochutili sme si. Dakujem za recept, bude castejsie. Kto ma rad avokado, mozem len odporucat :-).


1x haji
Nie len v Mexiku,ale s obmenou plnky(syra,masa ,byliniek,..) vsade, kde maju originalne mexicke restauracie.
Mozem ich jest kazdy den,je to pochutka ;-) !
mnam mnam toto je moje oblubene. pekna fotka :-)