Voňavý slivkový kysnutý koláč
Obľúbený kysnutý koláč, vždy ho pečiem počas slivkovej sezóny. Cesto je veľmi mäkké, nadýchané, šťavnaté slivky a voňavá posýpka navrchu....
Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)
Toto je môj recept na kurací chasseur. Je to jednoduché a fajnučké.
Černicový vegan cheesecake
Korpus: Zmixujeme všetky ingrediencie na korpus v mixéri, až kým nezískame lepkavú zmes. Zmes zatlačíme...
Polévka z mrkve, fenyklu a pečené papriky
Polevka nejrychlejší, nejjednodušší, nejlahodnější!
Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...
Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...
Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...
Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci...
Žltý hrach so pšenom a s avokádom
Zohrejeme si olej na panvici, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku, zeler, ...
Cesnaková zálievka na zeleninový šalát
Veľmi jednoduchá a chutná zálievka na zeleninový šalát, myslím si, že by chutila aj k...
Červenie krumple s bravčovými dukátmi
Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.
Slivkové skyr-amisu
Skyr-amisu je v našej rodine dezertom tohoto leta. Odľahčená ovocná verzia talianskeho dezertu, kde je mascarpone nahradené skyrom....
Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom
Úžasne chutné pečivo, ktoré odporúčam každému, kto má rád plesňový syr, čiže Nivu, ...
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...
Slaná torta k 60. narodeninám
Robila som slanú tortu - ešte som takúto veľkú nerobila. Dala mi zabrať, aj za...
Polievka z pečených paradajok podľa Katky
Tento recept som objavila na youtube, robila ho vlogerka Katka (my Irish Life). Tak som...
Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú...
Toasty k vínu
Tieto tousty sú "čo dom dal". Namiesto masla použite pokojne olej. Syr navrch môžete dať...
Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto...
Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...
Čerešňové smoothie
Ovocie nakrájame na malé kúsky, vyberieme kôstky z čerešní a dáme do mrazničky zmraziť.
Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...
Ríbezľové smoothie
Ríbezle spolu s banánmi a ovseným mliekom zmixujeme do hladka kým nezískame smoothie konzistenciu.
Torta k 60. narodeninám
Tortu som upiekla našej oslávenkyni k jej 60. narodeninám. Patrí do našej rodiny.
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
Linecký jablkovo-makový koláč
Chcela som doma potešiť mojich blízkych, tak som upiekla nenáročný, ale výborný koláč.
Trhance
Vždy, keď mamina navarila toto jednoduché jedlo, išli sme sa oň potrhať. Doteraz ho...
Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu....
Falošná husacia pečeň
Každý, kto má rád husaciu pečeň by mal vyskúšať aj túto dobrotu, ktorá je od...
Kuracie prsia na bylinkovom masle
Kuracie prsia umyjeme, osušíme obrúskom a rozrežeme na menšie rezne. Jemne osolíme.
Francúzska šošovica so zemiakovou kašou
Do hrnca dáme rozohriať olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu...