Perníkové muffiny
Perníkové muffiny

Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou

novalim - fotkanovalim, 29. septembra 2021. Komerčný recept.
Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou
Foto: novalim

Tak toto musíte vyskúšať. Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou sú tak lahodné, že ich môžeme povýšiť z desiatového muffinu na čokoládový dezert. Jemné Zobraziť celý popisTak toto musíte vyskúšať. Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou sú tak lahodné, že ich môžeme povýšiť z desiatového muffinu na čokoládový dezert. Jemné cesto, do ktorého ide čokoláda, sa nám tak páči, že ho určite ešte vyskúšame aj v inej podobe. Napríklad na plech alebo ako tortový korpus.
Zdroj: www.novalim.sk

8-10
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
150 g
120 g
180 ml (môže byť aj rastlinné)
100 g (alebo rastlinný tuk)
50 g
1 hrsť (opražené nasekané)
3 ks
1 PL kopcovitá
1 PL
1/2 bal.
1 ČL




Postup

  1. 1

    Čokoládu a maslo alebo rastlinný tuk dáme do kastrólika a na strednom ohni ich nad parou roztopíme a potom ich dobre rozmiešame. Necháme vychladnúť. Žĺtky rozmiešame spolu s práškovým cukrom a vyšľaháme ich do krémova. Potom do nich vlejeme a primiešame mlieko. Na zmes preosejeme bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál s kypriacim práškom a s kakaom a gumenou varechou ich zapracujeme do vajíčkovej zmesi.

  2. 2

    Ďalej pridáme vychladnutú čokoládu s maslom a dobre všetko premiešame. Bielky vyšľaháme s 50 g kryštálového cukru do tuha a sneh gumenou varechou zapracujeme do kakaového cesta. Na záver primiešame nasekané a opražené lieskovce.

  3. 3

    Cesto nalejeme do muffinových formičiek a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch asi 20 – 25 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti muffinov. Menšie pečieme kratšie. Upečené perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou necháme vychladnúť, až potom ich podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia