Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou
Foto: novalim
Tak toto musíte vyskúšať. Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou sú tak lahodné, že ich môžeme povýšiť z desiatového
muffinu na čokoládový dezert. Jemné Zobraziť celý popisTak toto musíte vyskúšať. Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou sú tak lahodné, že ich môžeme povýšiť z desiatového
muffinu na čokoládový dezert. Jemné cesto, do ktorého ide čokoláda, sa nám tak páči, že ho určite ešte vyskúšame aj v inej
podobe. Napríklad na plech alebo ako tortový korpus.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
150 g |
|
120 g |
|
180 ml (môže byť aj rastlinné) |
|
100 g (alebo rastlinný tuk) |
|
50 g |
|
1 hrsť (opražené nasekané) |
|
3 ks |
|
1 PL kopcovitá |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Čokoládu a maslo alebo rastlinný tuk dáme do kastrólika a na strednom ohni ich nad parou roztopíme a potom ich dobre rozmiešame. Necháme vychladnúť. Žĺtky rozmiešame spolu s práškovým cukrom a vyšľaháme ich do krémova. Potom do nich vlejeme a primiešame mlieko. Na zmes preosejeme bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál s kypriacim práškom a s kakaom a gumenou varechou ich zapracujeme do vajíčkovej zmesi.
- 2
Ďalej pridáme vychladnutú čokoládu s maslom a dobre všetko premiešame. Bielky vyšľaháme s 50 g kryštálového cukru do tuha a sneh gumenou varechou zapracujeme do kakaového cesta. Na záver primiešame nasekané a opražené lieskovce.
- 3
Cesto nalejeme do muffinových formičiek a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch asi 20 – 25 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti muffinov. Menšie pečieme kratšie. Upečené perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou necháme vychladnúť, až potom ich podávame.
Tiež perníkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu