Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou
	                                    Tak toto musíte vyskúšať. Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou sú tak lahodné, že ich môžeme povýšiť z desiatového 
muffinu na čokoládový dezert.  Jemné Zobraziť celý popisTak toto musíte vyskúšať. Perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou sú tak lahodné, že ich môžeme povýšiť z desiatového 
muffinu na čokoládový dezert.  Jemné cesto, do ktorého ide čokoláda, sa nám tak páči, že ho určite ešte vyskúšame aj v inej 
podobe. Napríklad na plech alebo ako tortový korpus.					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 250 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 180 ml (môže byť aj rastlinné) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g (alebo rastlinný tuk) | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrsť (opražené nasekané) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL kopcovitá | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Čokoládu a maslo alebo rastlinný tuk dáme do kastrólika a na strednom ohni ich nad parou roztopíme a potom ich dobre rozmiešame. Necháme vychladnúť. Žĺtky rozmiešame spolu s práškovým cukrom a vyšľaháme ich do krémova. Potom do nich vlejeme a primiešame mlieko. Na zmes preosejeme bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál s kypriacim práškom a s kakaom a gumenou varechou ich zapracujeme do vajíčkovej zmesi.
- 2
 Ďalej pridáme vychladnutú čokoládu s maslom a dobre všetko premiešame. Bielky vyšľaháme s 50 g kryštálového cukru do tuha a sneh gumenou varechou zapracujeme do kakaového cesta. Na záver primiešame nasekané a opražené lieskovce.
- 3
 Cesto nalejeme do muffinových formičiek a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch asi 20 – 25 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti muffinov. Menšie pečieme kratšie. Upečené perníkové bezlepkové muffiny s čokoládou necháme vychladnúť, až potom ich podávame.
Tiež perníkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu