Cheescake s ovocím fotorecept
Foto: pn
Mám rada zákusky, torty,koláče s tvarohom a mascarpone krémom. Tu je jeden môj s ovocím.
porcií
príprava
Postup
-
1
Spravíme si korpus: Sušienky zomelieme, pridáme maslo izbovej teploty, med a zmiešame. Ja to robím rukami. Hmotu utlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 26 cm a pekne zahladíme. Dáme do chladničky kým si spravím krém.
-
2
Krém: Plátky želatíny dáme do studenej vody, aby zmäkla. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, v druhej miske vyšľaháme šľahačku. Namočenú želatínu vyžmýkame a dáme ju rozpustiť, nesmie vrieť, len aby bola tekutá. Do šľahačky dáme mascarpone s cukrom, pridáme rozpustenú želatínu a vymiešame. Teraz pridáme rozpustenú bielu čokoládu a vymiešame všetko spolu. Krém dáme na sušienkový korpus, zahladíme a navrch hneď dáme aj mrazené ovocie (môže byť aj čerstvé). Dáme do chladničky do druhého dňa.
-
3
Druhý deň pripravíme číru želatínovu polevu podľa návodu (ja používam najradšej Dr. Oetker). Polevu necháme trošku vychladnúť a polejeme ňou všetko ovocie. Dáme stuhnúť. Ja okolo tortovej formy dávam potravinovú fóliu, aby sa mi lepšie dala forma dole. Ak nemám, tak dám alobal.
-
4
Tu je na fotke plátková želatína keď ju dávam zmäknúť do vody.
-
5
Bielu čokoládu používam z Lidlu.
Diskusia k receptu