Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Plnené cannelloni fotorecept

buba29 - fotkabuba29, 2. októbra 2021
Plnené cannelloni (fotorecept)
Foto: buba29

Suroviny

2  bal. (cestoviny)
1 kg
400 g (bravčová, hydinová...)
1 ks veľká
750 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu, dusíme asi 10-15 minút. Necháme vychladnúť.

    Plnené cannelloni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nadrobno nakrájanú šunku zmiešame s mascarpone.

    Plnené cannelloni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme podusenú cuketu, osolíme, okoreníme mletým korením.

    Plnené cannelloni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Touto zmesou plníme neuvarene cannelloni, poukladáme na plech, plech som nemastila.

    Plnené cannelloni (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme paradajkovou šťavou, kupujem v Lidli, ja ju riedim ešte vodou, od oka, ochutím soľou, sušenou bazalkou. Môžete použiť paradajky v konzerve, paradajkové pyré, pretlak...

    Plnené cannelloni (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme alobalom a dáme piecť 180 °C asi hodinu. Skúsime, či sú cestoviny hotové, poukladáme nakrájanú mozzarellu a dáme ešte na chvíľu do rúry.

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Talianska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Zapekané

Diskusia k receptu

buba29
@haji (3.10.2021 11:35)

moje deti to zbožňujú,tá kombinacia mascarpone s paradajkovou zmesou....