Slivkový koláč
Slivkový koláč

Strúhaný bezlepkový koláč so slivkami

novalim - fotkanovalim, 28. septembra 2021. Komerčný recept.
Strúhaný bezlepkový koláč so slivkami
Foto: novalim

Záhrada nám ponúka ďalšie dozreté ovocie. Tým pádom máme o dôvod navyše upiecť si tento jednoduchý strúhaný bezlepkový koláč so slivkami. Koláč, v Zobraziť celý popisZáhrada nám ponúka ďalšie dozreté ovocie. Tým pádom máme o dôvod navyše upiecť si tento jednoduchý strúhaný bezlepkový koláč so slivkami. Koláč, v ktorom vynikne práve chuť ovocia. V skutočnosti vám bude stačiť 5 prísad a ovocie. Pozrite si náš recept.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
90 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
75 g (alebo rastlinný tuk)
50 g
1 ks
2-3 PL studená
Na plnku:
10 ks
1-2 ČL
Na potretie:
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál premiešame s práškovým cukrom, pridáme na kocky nakrájané maslo, vajce a varechou premiešame, aby sa sypké a mokré prísady spojili. Pridáme studenú vodu a vymiesime kompaktné cesto. To zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke asi pol hodinu stuhnúť. So stuhnutým cestom sa nám bude lepšie pracovať.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme slivky. Umyté ich rozpolíme, odkôstkujeme a posypeme kryštálovým cukrom podľa chuti a mletou škoricou.

  3. 3

    Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Stuhnuté cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na dve polovice. Jednu natlačíme na dno tortovej formy (priemer 20 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto naukladáme pripravené slivky a na ich povrch nastrúhame na väčšom strúhadle druhú polovicu cesta.

  4. 4

    Koláč môžeme na povrchu potrieť rozšľahaným vajíčkom s lyžicou mlieka a posypať ho trochou mletej škorice. Strúhaný bezlepkový koláč pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 30-40 minút do zlatista. Podávame ho vychladnutý.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia