Strúhaný bezlepkový koláč so slivkami
Foto: novalim
Záhrada nám ponúka ďalšie dozreté ovocie. Tým pádom máme o dôvod navyše upiecť si tento jednoduchý strúhaný bezlepkový koláč so slivkami. Koláč, v Zobraziť celý popisZáhrada nám ponúka ďalšie dozreté ovocie. Tým pádom máme o dôvod navyše upiecť si tento jednoduchý strúhaný bezlepkový koláč so slivkami. Koláč, v ktorom vynikne práve chuť ovocia. V skutočnosti vám bude stačiť 5
prísad a ovocie. Pozrite si náš recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
150 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
75 g (alebo rastlinný tuk) |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2-3 PL studená |
|
Na plnku: | |
10 ks |
|
|
|
1-2 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál premiešame s práškovým cukrom, pridáme na kocky nakrájané maslo, vajce a varechou premiešame, aby sa sypké a mokré prísady spojili. Pridáme studenú vodu a vymiesime kompaktné cesto. To zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke asi pol hodinu stuhnúť. So stuhnutým cestom sa nám bude lepšie pracovať.
- 2
Medzitým si pripravíme slivky. Umyté ich rozpolíme, odkôstkujeme a posypeme kryštálovým cukrom podľa chuti a mletou škoricou.
- 3
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Stuhnuté cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na dve polovice. Jednu natlačíme na dno tortovej formy (priemer 20 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto naukladáme pripravené slivky a na ich povrch nastrúhame na väčšom strúhadle druhú polovicu cesta.
- 4
Koláč môžeme na povrchu potrieť rozšľahaným vajíčkom s lyžicou mlieka a posypať ho trochou mletej škorice. Strúhaný bezlepkový koláč pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 30-40 minút do zlatista. Podávame ho vychladnutý.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu