Batatový chlebík
Batatový chlebík

Batatový chlebík bez lepku

novalim - fotkanovalim, 30. septembra 2021. Komerčný recept.
Batatový chlebík bez lepku
Foto: novalim

Jesenné farby a chute sa snúbia v tomto recepte. Batatový chlebík bez lepku sa výborne hodí na raňajky. Spolu s teplým nápojom vás dobre Zobraziť celý popisJesenné farby a chute sa snúbia v tomto recepte. Batatový chlebík bez lepku sa výborne hodí na raňajky. Spolu s teplým nápojom vás dobre zahreje a určite aj zasýti. Zabaľte ho deťom na desiatu, dajte si ho popoludní ku káve alebo si z neho spravte sladkú večeru.
Zdroj: www.novalim.sk

8
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

170 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová + na vysypanie formy)
2 ks stredne veľké
140 ml (prípadne kokosový, ale bez vône)
2 ks
170 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
 štipka
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL nastrúhaný
60 g nasekané
60 g nasekaná
60 ml
Na vymastenie formy:
 kúsok




Postup

  1. 1

    Bataty ošúpeme, uvaríme a rozmixujeme na hladké pyré. Vo väčšej mise spolu prešľaháme pyré s olejom, potom postupne po jednom prišľaháme vajcia. Prisypeme všetky suché ingrediencie (preosiatu bezlepkovú múku, cukor, soľ, kypriaci prášok, jedlú sódu a všetky koreniny) spolu s nasekanými lieskovými orieškami a premiešame.

  2. 2

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu so smotanou na varenie a necháme trochu vychladnúť. Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie alebo vymažeme trochou masla a vysypeme múkou. Nalejeme trochu cesta na spodok formy, naň opatrne pramienkom krížom-krážom nalejeme trochu roztopenej čokolády. Potom pokračujeme opäť trochou cesta a znova na to čokoládou. Striedaním cesta a čokolády vytvoríme mramorový efekt.

  3. 3

    Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C asi 45 minút. Chlebík je hotový, keď špajľa zapichnutá do stredu cesta vyjde von suchá. Po upečení ho necháme vychladnúť a potom opatrne vyklopíme z formy a nakrájame. Podľa chuti môžeme ešte zvrchu poliať čokoládovou alebo bielkovou polevou.

Diskusia k receptu

haji
Voňavý chlebík, střídání vrstev těsta s čokoládou je dobrá inspirace. Pěkný receptík i foto!
mamec
Prepáčte, nechcem sa nikoho dotknúť, ale je až taký veľký problém to batatové pyré odvážiť? Je v poriadku napísať 2 stredne veľké bataty, ale keďže to pyré je priamo súčasťou cesta, môže to značne ovplyvniť výsledok, takže by asi bolo vhodné uviesť aj váhu.
1x sashan
sashan
@mamec (30.9.2021 11:59)

Som toho istého názoru.Vôbec si neviem predstaviť,ako vyzerajú stredne veľké batáty.Inak recept je pekný a ukladám si ho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia