Batatový chlebík bez lepku
Foto: novalim
Jesenné farby a chute sa snúbia v tomto recepte. Batatový chlebík bez lepku sa výborne hodí na raňajky. Spolu s teplým
nápojom vás dobre Zobraziť celý popisJesenné farby a chute sa snúbia v tomto recepte. Batatový chlebík bez lepku sa výborne hodí na raňajky. Spolu s teplým
nápojom vás dobre zahreje a určite aj zasýti. Zabaľte ho deťom na desiatu, dajte si ho popoludní ku káve alebo si z neho
spravte sladkú večeru.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
170 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová + na vysypanie formy) |
|
2 ks stredne veľké |
|
140 ml (prípadne kokosový, ale bez vône) |
|
2 ks |
|
170 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL nastrúhaný |
|
60 g nasekané |
|
60 g nasekaná |
|
60 ml |
|
Na vymastenie formy: | |
kúsok |
|
Postup
-
1
Bataty ošúpeme, uvaríme a rozmixujeme na hladké pyré. Vo väčšej mise spolu prešľaháme pyré s olejom, potom postupne po jednom prišľaháme vajcia. Prisypeme všetky suché ingrediencie (preosiatu bezlepkovú múku, cukor, soľ, kypriaci prášok, jedlú sódu a všetky koreniny) spolu s nasekanými lieskovými orieškami a premiešame.
- 2
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu so smotanou na varenie a necháme trochu vychladnúť. Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie alebo vymažeme trochou masla a vysypeme múkou. Nalejeme trochu cesta na spodok formy, naň opatrne pramienkom krížom-krážom nalejeme trochu roztopenej čokolády. Potom pokračujeme opäť trochou cesta a znova na to čokoládou. Striedaním cesta a čokolády vytvoríme mramorový efekt.
- 3
Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C asi 45 minút. Chlebík je hotový, keď špajľa zapichnutá do stredu cesta vyjde von suchá. Po upečení ho necháme vychladnúť a potom opatrne vyklopíme z formy a nakrájame. Podľa chuti môžeme ešte zvrchu poliať čokoládovou alebo bielkovou polevou.
Tiež chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som toho istého názoru.Vôbec si neviem predstaviť,ako vyzerajú stredne veľké batáty.Inak recept je pekný a ukladám si ho.