Tekvicové karí
Tekvicové karí

Tekvicové karí s bezlepkovou cestovinou

novalim - fotkanovalim, 30. septembra 2021. Komerčný recept.
Tekvicové karí s bezlepkovou cestovinou
Foto: novalim

Tekvicové karí môžeme určite zaradiť medzi jedlá, ktoré zahrejú. Vďaka voňavej zmesi korenia, dobre nakombinovanej zelenine a s cestovinou bez lepku si jednoducho a pomerne rýchlo navaríme jedlo, ktoré nám rozvonia kuchyňu a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte náš recept.
Zdroj: www.novalim.sk

2-3
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (alebo maslová)
5 ks
1 šálka
1/4 ks
1 ks
1 ČL
asi 200 ml (alebo kokosové mlieko)
3-4 ČL
 (alebo koriandrová)
1 bal. (napr. mušličky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Šošovicu prepláchneme prúdom studenej vody a necháme stiecť. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na drobné kocky alebo kolieska.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme celú rascu a necháme krátko prehriať, aby rasca zavoňala. Potom pridáme mrkvu, zeler a tekvicu a krátko sprudka osmažíme. Do zeleniny potom pridáme šošovicu a premiešame. Pridáme asi 200 ml vody, premiešame a necháme na slabšom ohni variť.

  3. 3

    Potom pridáme karí korenie alebo korenenú zmes s karí a kurkumou, smotanu alebo kokosové mlieko a ďalej varíme asi 10-15 minút do zmäknutia šošovice.

  4. 4

    Medzitým si dáme do väčšieho hrnca vodu, ktorú osolíme a necháme zovrieť. Odporúčame dať zovrieť 2,5 litra vody. Do vriacej vody vsypeme balíček bezlepkových cestovín Procel (my sme si uvarili mušličky). Varíme ich podľa návodu. Po dovarení ich zlejeme a opláchneme vlažnou vodou.

  5. 5

    Uvarené tekvicové karí dochutíme soľou a mletým čiernym korením a podávame ho s uvarenými bezlepkovými cestovinami, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.

Diskusia k receptu

ewitka123
krasne jesenne jedlo plne chuti a vitaminov a k tomu moja oblubena cestovinka ukladam ...