Tekvicové karí s bezlepkovou cestovinou
Foto: novalim
Tekvicové karí môžeme určite zaradiť medzi jedlá, ktoré zahrejú. Vďaka voňavej zmesi korenia, dobre nakombinovanej zelenine
a s cestovinou bez lepku si jednoducho Zobraziť celý popisTekvicové karí môžeme určite zaradiť medzi jedlá, ktoré zahrejú. Vďaka voňavej zmesi korenia, dobre nakombinovanej zelenine
a s cestovinou bez lepku si jednoducho a pomerne rýchlo navaríme jedlo, ktoré nám rozvonia kuchyňu a bude všetkým chutiť.
Vyskúšajte náš recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (alebo maslová) |
|
5 ks |
|
1 šálka |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
asi 200 ml (alebo kokosové mlieko) |
|
3-4 ČL |
|
(alebo koriandrová) |
|
1 bal. (napr. mušličky) |
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Šošovicu prepláchneme prúdom studenej vody a necháme stiecť. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na drobné kocky alebo kolieska.
- 2
Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme celú rascu a necháme krátko prehriať, aby rasca zavoňala. Potom pridáme mrkvu, zeler a tekvicu a krátko sprudka osmažíme. Do zeleniny potom pridáme šošovicu a premiešame. Pridáme asi 200 ml vody, premiešame a necháme na slabšom ohni variť.
- 3
Potom pridáme karí korenie alebo korenenú zmes s karí a kurkumou, smotanu alebo kokosové mlieko a ďalej varíme asi 10-15 minút do zmäknutia šošovice.
- 4
Medzitým si dáme do väčšieho hrnca vodu, ktorú osolíme a necháme zovrieť. Odporúčame dať zovrieť 2,5 litra vody. Do vriacej vody vsypeme balíček bezlepkových cestovín Procel (my sme si uvarili mušličky). Varíme ich podľa návodu. Po dovarení ich zlejeme a opláchneme vlažnou vodou.
- 5
Uvarené tekvicové karí dochutíme soľou a mletým čiernym korením a podávame ho s uvarenými bezlepkovými cestovinami, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu