Cícerovo-brokolicové karí
Foto: blissofplants
Určite by som pridala aj čerstvé paradajky keby som ich mala... Celý deň tu leje, takže na trh sa mi nechcelo, skôr som 'riešila' Zobraziť celý popisUrčite by som pridala aj čerstvé paradajky keby som ich mala... Celý deň tu leje, takže na trh sa mi nechcelo, skôr som 'riešila' ako sa mi podarí fotka v takej tme? Ale podarila sa celkom fajn, myslím? Ak vás zaujíma ako jedlo po fotení v skutočnosti vyzerá, mrknite sa na moje stories na IG?? Príjemný víkend všetkým ?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL podľa vlastného výberu |
|
70 g |
|
2 strúčiky |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
200 g (namočený cez noc vo vode) |
|
1 l |
|
50 g |
|
za hrsť ružičiek |
|
za hrsť listov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájaný pór alebo cibuľku s nakrájanou paprikou, pridáme sušené karí listy, feniklové semienka, karí korenie a nasekaný cesnak a minútku podusíme, nech sa chute premiešajú.
- 2
Vopred namočený cícer opláchneme a pridáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme zhruba hodinu.
- 3
Pridáme nakrájanú mrkvu a paradajkové pyré. Dobre ochutíme.
- 4
Na záver (asi 15 minút pred dovarením) pridáme ružičky brokolice a úplne na záver (asi 2 minúty pred koncom varenia) listy špenátu. Dobre premiešame a dochutíme ak treba.
- 5
Servírujeme so zemiakovou kašou, ryžou alebo cestovinami.
Tiež cícerové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne 🧡
Aj tebe pekný večer 🤗
Ďakujem😍❤😊