Cícerové karí
Cícerové karí

Cícerovo-brokolicové karí

blissofplants - fotkablissofplants, 2. októbra 2021

Určite by som pridala aj čerstvé paradajky keby som ich mala... Celý deň tu leje, takže na trh sa mi nechcelo, skôr som 'riešila' Zobraziť celý popisUrčite by som pridala aj čerstvé paradajky keby som ich mala... Celý deň tu leje, takže na trh sa mi nechcelo, skôr som 'riešila' ako sa mi podarí fotka v takej tme? Ale podarila sa celkom fajn, myslím? Ak vás zaujíma ako jedlo po fotení v skutočnosti vyzerá, mrknite sa na moje stories na IG?? Príjemný víkend všetkým ?

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL podľa vlastného výberu
70 g
2 strúčiky
1/4 ks
1 ks
200 g (namočený cez noc vo vode)
1 l
50 g
za hrsť ružičiek
za hrsť listov




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájaný pór alebo cibuľku s nakrájanou paprikou, pridáme sušené karí listy, feniklové semienka, karí korenie a nasekaný cesnak a minútku podusíme, nech sa chute premiešajú.

  2. 2

    Vopred namočený cícer opláchneme a pridáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme zhruba hodinu.

  3. 3

    Pridáme nakrájanú mrkvu a paradajkové pyré. Dobre ochutíme.

  4. 4

    Na záver (asi 15 minút pred dovarením) pridáme ružičky brokolice a úplne na záver (asi 2 minúty pred koncom varenia) listy špenátu. Dobre premiešame a dochutíme ak treba.

  5. 5

    Servírujeme so zemiakovou kašou, ryžou alebo cestovinami.

Diskusia k receptu

haji
Mně by chutnalo a fotka vyšla super! Jejda, u vás leje? My jsme zatím bez deště, ale určo se to na nás chystá. Dnes celý den slunečno a teploučko. Hezký večer a krásnou neděli k vám!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia