Hydina v kyslej kapuste na gazdovský spôsob
Ja sa tohto jedla neviem dojesť, tak mi veľmi chutí.
Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....
Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.
Jablkové veľhory
Výborný koláčik nenáročný na prípravu pre tých, ktorí milujú jablká. Vhodný na každú príležitosť, ...
Oreo krtkov kopček
Takže tento kopček je samozrejme obyčajný kopček, len má tú oreo farbu, lebo moje deti...
Hubovník
Huby a cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici s olejom. Rožky pokrájajte na kocky....
Kuracie špízy s pečenou zeleninou
Mäsko som nakrájala na kocky, všetko korenie (z každého troška) som zmiešala a dala do...
Šalát z červenej repy podľa Mareka Jastrába
Kto chce zdravo žiť, musí sa rovnako aj stravovať. Jeden zdravý recept nám v našom...
Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou
Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc. Druhý deň...
Fazuľovo-kelová polievka
Do veľkého hrnca na strednom ohni pridáme do oleja očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a...
Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...
Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...
Fit penne so špenátom a s treskou
Chcela som vyskúšať aj iné varianty cestovín ako klasické pšeničné, tak som kúpila penne z červenej...
Jedlá koralová čipka
Dnes nepridávam tradičný recept, ale recept na efektnú jedlú dekoráciu....
Jedlá hlina - originálna dekorácia
Tento recept je ideálny, ak chcete ozvláštniť alebo dozdobiť vaše dezerty, krémiky, torty a...
Medová marináda na kuracie mäso
Všetky suroviny na marinádu spolu dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme postáť.
Chai latte s vôňou orientu
Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra....
Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.