Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi fotorecept
Foto: jeery
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
Zdroj: Plnené jahniace pliecko by Pavel Pospíšil.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vykostíme si pliecko a rozrežeme na plát. Mäso naklepeme osolíme, okoreníme a posypeme na drobno nasekaným rozmarínom.
-
2
Odrezky jahňacieho a bravčového mäsa pomelieme do misy. Zeler, cibuľu, petržlen a pečivo pokrájame a pridáme do misy. Pretlačíme cesnak, prilejeme smotanu, vajíčko a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame.
-
3
Na mäso dáme plnku a zabalíme do alobalu. Pri balení nezabudneme mäso okoreniť aj z vonkajšej strany a pridať rozmarín. Zabalené mäso do alobalu dáme piecť do rúry na dve hodiny na 180 °C . Podlejeme šálkou vody.
-
4
Kým sa pečie mäso očistíme a pokrájame zemiaky. Pečieme v panvici na olivovom oleji. Zeleninu pokrájame na menšie kúsky a dáme dusiť nad paru.
-
5
Za dve hodiny mäso vyberieme, rozbalíme alobal a mäso niekoľko razy prelejeme výpekom.
-
6
Servírujeme so zemiakmi a zeleninou. Vynaložený čas sa oplatil.
varecha.pravda.sk/recepty/jahnacie-pliecko-s-rozmarinom-t...
Este je skoro na jahnata,to je jasne :-(
Zdravim vas vsetkych :-)