Bravčové fašírky
Bravčové fašírky

Fašírky trochu inak fotorecept

marienka44 - fotkamarienka44, 6. februára 2022

Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a dopadlo to dobre, fašírky sú šťavnaté a chutné.

11
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
1 ks veľký surový
1 ks
100 g (vcelku)
50 ml (12 %)
4 strúčiky
1 KL
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Surový očistený zemiak nastrúhame na jemno a syr nakrájame na malé kocky. Ja som ho rýchlejšie nastrúhala na veľkých okách štvorhranného stúhadla. Mala som Tekovský salámový syr údený polotvrdý plnotučný, ale hodí sa aj iný tvrdý syr.

  2. 2

    Mäso zmiešame so všetkými surovinami, dochutíme a zahustíme podľa potreby strúhankou. Stačilo len asi 1 PL. Nepridala som smotanu 12 %, lebo som ju nemala otvorenú.

  3. 3

    Necháme 1-2 hodiny v chladničke odležať.

  4. 4

    Po odležaní tvoríme menšie fašírky a obalíme ich v strúhanke.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyprážame pozvoľna v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Do oleja som pridala asi v pomere 1:1 aj bravčovú masť. Robte tak, ako ste zvyknutí.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypražené fašírky kladiem do sklenenej misy na kuchynské papierové utierky, aby sa odsal prebytočný tuk. K tomu sa hodí zemiakové pyré a šalát alebo len chlebík a zelenina. Ja som si naservírovala nastrúhanú surovú cviklu a horčicu.

    Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

drajan
Mám rada fašírky a ich prípravu obmieňam. Pridávam zemiak, strúhanú mrkvu, dokonca sa môže dať aj sladká kapusta, no to som ešte neskúšala. Do fašírok vždy pridám lyžicu smotany- najčastejšie kyslej, alebo trochu majonézy... vždy sú dobré , ľahučké a vždy chutia trochu inak. Namiesto strúhanky pridávam občas detskú krupicu (mám to z rád slávnej kuchárky Nigelly) alebo namočený rožok. Chutne vyzerá ten váš tanier. dobrú chuť.
sonulienka
Vyzerajú naozaj chutne, robievam podobné ale nedávala som syr. Vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu a pozdravujem.
marienka44
@sonulienka (8.2.2022 11:54)

Ďakujem za nahlaidnutie do receptu, vždy sme dávali do zomletého masa namočené a vyžmýkané rožky. Toto je zmena a budem ju robiť častejšie. Pozdravujem srdečne do Banskej Bystrice, to je moje rodisko.
olinecka
Super dobré si ich pripravila ja tiež dávam nastrúhaný syr sú mäkké a šťavnaté, zemiak vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia