Fašírky trochu inak fotorecept
Foto: marienka44
Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a dopadlo to dobre, fašírky sú šťavnaté a chutné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g mleté |
|
1 ks veľký surový |
|
1 ks |
|
100 g (vcelku) |
|
50 ml (12 %) |
|
4 strúčiky |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Surový očistený zemiak nastrúhame na jemno a syr nakrájame na malé kocky. Ja som ho rýchlejšie nastrúhala na veľkých okách štvorhranného stúhadla. Mala som Tekovský salámový syr údený polotvrdý plnotučný, ale hodí sa aj iný tvrdý syr.
- 2
Mäso zmiešame so všetkými surovinami, dochutíme a zahustíme podľa potreby strúhankou. Stačilo len asi 1 PL. Nepridala som smotanu 12 %, lebo som ju nemala otvorenú.
- 3
Necháme 1-2 hodiny v chladničke odležať.
- 4
Po odležaní tvoríme menšie fašírky a obalíme ich v strúhanke.
- 5
Vyprážame pozvoľna v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Do oleja som pridala asi v pomere 1:1 aj bravčovú masť. Robte tak, ako ste zvyknutí.
- 6
Vypražené fašírky kladiem do sklenenej misy na kuchynské papierové utierky, aby sa odsal prebytočný tuk. K tomu sa hodí zemiakové pyré a šalát alebo len chlebík a zelenina. Ja som si naservírovala nastrúhanú surovú cviklu a horčicu.
Tiež bravčové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Přesně vystihnuté. Dělám podobně mleté maso, jen bez sýra a smetany. Tento receptík je fajnová obměna klasiky.
Ďakujem za nahlaidnutie do receptu, vždy sme dávali do zomletého masa namočené a vyžmýkané rožky. Toto je zmena a budem ju robiť častejšie. Pozdravujem srdečne do Banskej Bystrice, to je moje rodisko.