Tekvicovo-sójový guláš s orzom
Foto: blissofplants
Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
1-2 ks |
|
350 g |
|
150 g |
|
|
|
200-400 g (v konzerve) |
|
1-2 ks |
|
|
|
|
|
(voliteľné) |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvá (voliteľné) |
|
(alebo ryža) |
|
Postup
-
1
Zohrejeme olej vo veľkom hrnci na strednom ohni.
- 2
Pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, stonkový zeler a pár minút restujeme.
- 3
Po pár minútach restovania vložíme bobkový list, nadrobno nakrájaný cesnak, sušené bylinky a po minútke môžeme pridať sójové kocky a na 2 cm kocky nakrájanú tekvicu.
- 4
Zalejeme vodou, zakryjeme hrniec a varíme zhruba 15 minút.
- 5
Dobre ochutíme. Pridáme paradajky v konzerve a varíme kým zelenina a sója sú mäkké.
- 6
Guláš môžeme servírovať s uvarenou ryžou, v mojom prípade orzo, keďže som mala z predchádzajúceho jedla, alebo čerstvým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem velmi pekne milá @haji ?
Silken tofu by som do tochto receptu radšej nepridávala práve kvôli tej jemnej konzistencii, asi by sa 'rozpadlo' v tomto jedle. ?
Ja ho používam iba do sladkých receptov i keď viem, že mnohí ho obľubujú v polievke, ja nie. ?
Pekný pondelok prajem.
Aha, děkuji za tvoji zkušenost, je dobré vědět, že je ST jemné a mohlo by se rozpadnout. Mapuji terén, nemám strach, že se s ním, na chvostu naší gubernie, tak rychle potkám.
Jeej super, som rada?
Dúfam, že im bude chutiť?