Foto: luwinka
Niekedy aj ja kúpim knedľu, ale toto je tá najlepšia moja domáca knedľa, ktorú si robím sama. Z obchodu sa vie sypať Zobraziť celý popisNiekedy aj ja kúpim knedľu, ale toto je tá najlepšia moja domáca knedľa, ktorú si robím sama. Z obchodu sa vie sypať a je suchá. Moja je kvalitná, nesype sa a dnes sme ju mali k obedu. Vyšli mi 2 knedle aj som ich pomerala :-). Jedna merala 18 cm a tá druhá 19 cm.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr urobíme kvások. V malej miske rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 1 dl vlažnej vody a medzi prsty múky. Necháme nakysnúť. Do veľkej misy nasypeme múku, pridáme celé vajce, soľ, olej, vykysnutý kvások a zvyšnú vlažnú vodu. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 35 - 40 minút.
- 2
Potom nakysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku.
- 3
Prekrojíme ho na 2 diely.
- 4
Vytvarujeme do tvaru knedle.
- 5
Necháme ešte podkysnúť 10 minút prikryté utierkou.
- 6
Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme vodu, vložíme parníček (ja som si ho vystlala alobalom a trochu som ho pomastila olejom, aby sa knedľa nelepila pri parení). Vložila som prvú knedľu.
- 7
Hrniec som zakryla pokrievkou. Nechala som ju pariť 20 minút.
- 8
Keď sa uparila, tak som ju popichala po vrchu špajdľou.
- 9
Potrela som ju olejom. A tu je hotová prvá.
- 10
Takto som pokračovala aj pri druhej. Takže spravila som 2 knedle.
- 11
Takto vyzerá pokrájaná.
- 12
K dnešnému obedu sme ju mali. Bol to segedínsky guláš s mojou domácou parenou knedľou. Veľmi nám chutilo.
- 2
Ja robim zvlast. V jednom hrnci mäso, v druhom kapustu. Az potom zmiesam/spojim. Dochutim. Stara skola.
Je tam aj smotana a robila som segedín spolu aj mäso aj kapusta dokopy.
Čo si to dovoľuješ písať , že tá knedľa na fotke úvodná nie je tá istá ako na tanieri ? čo si tu bola , keď som ju robila ? Cesto bolo riadne vymiesené , vypracované . A do cesta sa dáva vajce aj olej , čo ty koho poučuješ. Pozri si iné recepty , že do cesta tiež dávajú celé vajce aj olej .Roky ju tak robievam a vždy je dobrá . A to že je na obale , to je paráčik obalený a popichaný vidličkou ten alobal , tak som to presne robila. A nič nebudem meniť zato že tebe milostivej pani sa nepáči. A vždy som ju krájala ostrým nožom , prečo by som ju mala nitkou - no toto ? tak hádam stačilo ! Budem si robiť tak , ako doposiaľ. Keď sa ti nepáči nepozeraj !! Tuším niekomu sedím v žalúdku , to by som nerada - vždy si svoju prácu odvediem poriadne , slušne pofotím ako sa má . Pekný večer želám.
Tvoje recepty a fotky su krásne💖🙌
A ty to vieš!🤗tak niet dôvodu sa rozčulovať😊 i keď chápem lebo pozerám, že máš naozaj detailne pofotený aj postup, čo je úplne super!!
Mnoho ľudí nechápe koľko úsilia, času, lásky a energie sa do receptov a fotiek dáva a to sú práve väčšinou tí 'experti'😉
Nenechaj si pokaziť náladu.🌟
Nerozculuj sa. Nestoji Ti to zato. Tvoje recepty su dobre a spolahlive. A presne ako stoji v komentari od @blissofplants : Su to prave tito experti. V konkretnom pripade Expertka. Pozri si jej profil a pochopis. Ziaden pridany recept, len diskusia o splasnutych parenych knedlach 😂
Je to váš názor, vaše zkušenosti, vaše zpochybňování receptu, autorky, fotek. Vlastně popisujete jiný recept, jiné postupy. Vložte svůj recept na knedlu. Pak lidé mohou vyzkoušet oba recepty, srovnat výsledek, tedy knedle. A vybrat si podle svých chutí, dovedností, pracnosti, autora, zkušeností atd. Takto je to jenom módní vnášení sváru, které známe z médií. @luwinka si za svým receptem stojí. A vy?