Môj krémeš

pn - fotkapn, 5. februára 2022
Môj krémeš
Foto: pn

Tento krémeš sa mi vždy vydarí. Rada ho robievam, keď k nám má prísť návšteva. Všetkým veľmi chutí.

25
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g mrazené
Krém:
2 l
170 g (do mlieka)
2 bal.
2 PL
5 bal.
7 ks
170 g (do bielkov)
Okrem toho:
500 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si upečieme dva pláty s lístkového cesta. Rozvaľkáme si cesto, dáme na obrátený plech, dobre popicháme vidličkou a dáme piecť na 180 °C na 20-30 minút, alebo podľa skúseností so svojou rúrou.

  2. 2

    Krém: Do hrnca dáme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Ešte zo studeného mlieka odoberieme a v ňom rozmiešame puding, múku, žĺtky. Kým začne mlieko vrieť, vyšľaháme bielky, do ktorých pridávame cukor. Keď máme uvarený puding, nalejeme ho ešte horúci do vyšľahaných bielkov a pomaly všetko varechou premiešame.

    Môj krémeš  - obrázok 2
  3. 3

    Jeden upečený plát dáme do formy (ak máte) alebo do hlbšieho plechu. Potom na plát nalejeme pripravený krém, rozotrieme a dáme na noc do chladničky.

  4. 4

    Druhý deň vyšľaháme šľahačku, ktorú natrieme na krém a prikryjeme druhým upečeným plátom. Nakrájame ostrým nožom, pocukrujeme a môžeme papať.

Diskusia k receptu

kocka111
Není to lístkové cesto malo na dva platy, a také množstvo krému? Ináč vyzerá kremes veľmi dobre, kremes mam rada. Robievam na veľa spôsobov. Si šikulka👍
marienka44
Krásne. Ja mám svoj krém na krémeš s polohrubou múkou a puding. práškom. od profíka cukrára.
Bod č.3: ešte teplý krém treba naliať na spodné cesto? Alebo natierať vychladnutý?
kukulienka71
Tvoj krémeš vyzerá famózne! Ja sa ešte odhodlám na jeho pečenie, podľa teba, lebo si šikovná cukrárka. Minule som piekla jeden vychvaľovaný a nedopadol podľa očakávania a pritom som všetko dodržala.
kocka111
Dnes som ho upiekla. Je fakt veľmi chutný. Len som ho robila z viac lístkového cesta. 400 gr na dva platy mi prišlo málo.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@kocka111 (25.2.2022 14:53)

Ďakujem.
Záleží aký je veľký plech. Ja mam asi menší




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia