Losos so zázvorom a s citrónom

Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 6. februára 2022
Losos so zázvorom a s citrónom
Foto: Shutterstock.com

Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom. Mimochodom, omega–3 Zobraziť celý popisAj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom. Mimochodom, omega–3 mastné kyseliny v lososovi môžu dokonca pomôcť zvýšiť odbúravanie tukov v tele.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 bal. (poľníček a pod.)
30 g
2 ks (bio)
75 ml
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Šalát umyjeme, osušíme a ak je to potrebné, nakrájame. Rozložíme na 4 taniere.

  2. 2

    Filetu lososa opláchneme pod studenou vodou, osušíme a nakrájame na 4 porcie.

  3. 3

    Zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno. Jeden citrón umyjeme horúcou vodou, osušíme a nakrájame na plátky. Druhý prekrojíme na polovicu a vytlačíme z neho šťavu.

  4. 4

    Lososa osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a lososa aj so zázvorom a s plátkami citróna smažíme na miernom ohni 3–4 minúty. Opečené filety vyberieme a do panvice prilejeme vývar, citrónovú šťavu, ochutíme medom, soľou, korením, zamiešame a týmto pokvapkáme šalát. Servírujeme s lososom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia