Losos so zázvorom a s citrónom
piatková príloha denníka Pravda, 6. februára 2022
Foto: Shutterstock.com
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom. Mimochodom, omega–3 Zobraziť celý popisAj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom. Mimochodom, omega–3 mastné kyseliny v lososovi môžu dokonca pomôcť zvýšiť odbúravanie tukov v tele.
porcie
príprava
Postup
-
1
Šalát umyjeme, osušíme a ak je to potrebné, nakrájame. Rozložíme na 4 taniere.
- 2
Filetu lososa opláchneme pod studenou vodou, osušíme a nakrájame na 4 porcie.
- 3
Zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno. Jeden citrón umyjeme horúcou vodou, osušíme a nakrájame na plátky. Druhý prekrojíme na polovicu a vytlačíme z neho šťavu.
- 4
Lososa osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a lososa aj so zázvorom a s plátkami citróna smažíme na miernom ohni 3–4 minúty. Opečené filety vyberieme a do panvice prilejeme vývar, citrónovú šťavu, ochutíme medom, soľou, korením, zamiešame a týmto pokvapkáme šalát. Servírujeme s lososom.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu