Domáce rožky s jogurtom fotorecept
Mäkké rožky môžu byť po menšej námahe aj na vašom stole. Na raňajky, desiatu, olovrant či večeru.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Kvások: | |
10 g |
|
1 PL |
|
1 dl teplé (+ voda) |
|
Cesto: | |
500 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 dl |
|
Na potretie pracovnej dosky: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vodu, mlieko, cukor premiešame, vsypeme droždie necháme nakysnúť kvások. Následne do kvásku vmiešame jogurt. Múku preosejeme, pridáme soľ, kvások s jogurtom, olej, vajíčko a všetko dobre premiešame. Cesto miesime aspoň 10-15 minút.
-
3
Vymiesené cesto pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť aspoň 90 minút.
-
4
Pracovnú dosku potrieme olejom a vyklopíme nakysnuté cesto.
-
5
Z cesta urobíme 12 bochníkov.
-
6
Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a zrolujeme do rožka.
-
7
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené rožky. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
-
8
Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 20 minút. Po upečení podávame s maslom, medom, syrom, šunkou... Dobrú chuť.
Tiež domáce rožky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči, odporúčam upiecť.
Áno muesila som mixérom pretože už moje ruky nemajú toľko síl bolestí od platničiek. Najradšej miesim ručne a priznávam dosť dlho. Ďakujem za príjemný komentár.
Áno 1ks vajíčko.