Domáce rožky s jogurtom fotorecept
Foto: olinecka
Mäkké rožky môžu byť po menšej námahe aj na vašom stole. Na raňajky, desiatu, olovrant či večeru.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Kvások: | |
10 g |
|
1 PL |
|
1 dl teplé (+ voda) |
|
Cesto: | |
500 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 dl |
|
Na potretie pracovnej dosky: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vodu, mlieko, cukor premiešame, vsypeme droždie necháme nakysnúť kvások. Následne do kvásku vmiešame jogurt. Múku preosejeme, pridáme soľ, kvások s jogurtom, olej, vajíčko a všetko dobre premiešame. Cesto miesime aspoň 10-15 minút.
-
3
Vymiesené cesto pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť aspoň 90 minút.
-
4
Pracovnú dosku potrieme olejom a vyklopíme nakysnuté cesto.
-
5
Z cesta urobíme 12 bochníkov.
-
6
Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a zrolujeme do rožka.
-
7
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené rožky. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
-
8
Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 20 minút. Po upečení podávame s maslom, medom, syrom, šunkou... Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči, odporúčam upiecť.
Áno muesila som mixérom pretože už moje ruky nemajú toľko síl bolestí od platničiek. Najradšej miesim ručne a priznávam dosť dlho. Ďakujem za príjemný komentár.
Áno 1ks vajíčko.