Zasnežené jablkové šišky
Foto: helena10
Fajnové šišky, bez droždia, bez kysnutia a vylepšené jablkami. Na fašiangy ako stvorené. Vyskúšajte.
Suroviny
Cesto: | |
1 PL |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks veľké |
|
280 g |
|
3/4 bal. |
|
štipka |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistím a nastrúham si jedno veľké jablko. Nechám pripravené. Nedochucujem vôbec. Malé jablká môžete dať aj 1,5 - 2 ks.
- 2
V miske ručne metličkou vymiešam vajce s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilejem olej a premiešam. Pridám kyslú smotanu a zase riadne premiešam. Do zmesi dám nastrúhané jablko a miešam vareškou. Potom k tomu preosejem polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva a štipkou soli osolím. Vymiešam vareškou a domiesim ručne. Nechám chvíľku utierkou prikryté, kým si nachystám múku na posypávanie cesta aj pracovnej dosky, valček, vykrajovač, pekáč...
- 3
Cesto rozdeľujem na 2 časti. Jednu polovicu si rozvaľkám na hrúbku 10-12 mm a vykrajujem šišky. Následne spracujem takisto aj druhú polovičku cesta. Vykrojené šišky (vyšlo mi 16 ks s priemerom cca 7 cm) ukládam na pekáč vyložený papierom na pečenie. Kým sa mi rozohreje olej na vyprážanie, šišky nechám zase utierkou zakryté.
- 4
Šišky vysmážam v horúcom oleji, na miernom ohni z obidvoch strán. Najprv ukladám na papierový obrúsok a následne do nádoby s vrchnákom. Posypem poriadne zmesou práškového a vanilkového cukru, aby vyzerali "zasnežené".
Tiež jablkové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Šišky nie sú príliš sladké, preto upečené si každý cukruje podľa vlastnej chuti.
Peknú nedeľu želám.🌞
Fotiť postup som zabudla.
Ľutujem, neostala už ani testovacia vzorka.
Peknú sviatočnú nedeľu prajem.