Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Koláč s čokoládovou polevou fotorecept

charlotte12 - bez fotkycharlotte12, 6. februára 2022

Na koláč potrebujeme 2x toľko surovín nakoľko sa pečú dve cesta.

25
porcií
60 minút
príprava
2x20 minút
na 175 °C

Suroviny

Na 1 korpus:
1  hrnček
1  hrnček
1  hrnček (mleté)
1 PL
1  bal.
1  bal.
1/2  hrnčeka
4 ks
1/2  hrnčeka
1  hrnček
Na potretie:
1  pohár
Poleva:
3  bal. (alebo 1 veľká Milka)
150  ml
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Múku, kryštálový cukor, mleté lieskové orechy (môžu byť aj mleté mandle), škoricu, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kakao - v mise spolu zmiešame.

  2. 2

    V druhej miske zmiešame olej, vajcia, biely jogurt. Do hmoty postupne pridávame a vmiešavame zmes sypkých surovín. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre rozohriatej na 175 stupňov približne 20 minút. Vidličkou môžeme skontrolovať, či je cesto dobre upečené.

    Koláč s čokoládovou polevou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tento celý postup zopakujeme ešte raz, nakoľko potrebujeme 2 korpusy.

  4. 4

    Na 1 cesto nanesieme teplý džem a rovnomerne rozotrieme.

    Koláč s čokoládovou polevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na džem opatrne položíme druhý upečený korpus - dávame pozor, aby sa nezlomil.

    Koláč s čokoládovou polevou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poleva: Do kastrólika dáme zohriať 150 ml smotany a pridáme nalámanú čokoládu, za stáleho miešania čokoládu v smotane rozpustíme. Polevu nalejeme navrch koláča a rozotrieme.

    Koláč s čokoládovou polevou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláč môžeme podľa vlastnej fantázie ozdobiť, ja dávam navrch mandľové lupienky a strúhaný kokos.

Diskusia k receptu

haji
Mně by chutnalo, jemné chutě, pěkný receptík. Určitě by to šlo i z jedné dávky, přepůlením korpusu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia