Koláč s čokoládovou polevou fotorecept
Foto: charlotte12
Na koláč potrebujeme 2x toľko surovín nakoľko sa pečú dve cesta.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Na 1 korpus: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (mleté) |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
4 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
Na potretie: | |
1 pohár |
|
Poleva: | |
3 bal. (alebo 1 veľká Milka) |
|
150 ml |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Múku, kryštálový cukor, mleté lieskové orechy (môžu byť aj mleté mandle), škoricu, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kakao - v mise spolu zmiešame.
- 2
V druhej miske zmiešame olej, vajcia, biely jogurt. Do hmoty postupne pridávame a vmiešavame zmes sypkých surovín. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre rozohriatej na 175 stupňov približne 20 minút. Vidličkou môžeme skontrolovať, či je cesto dobre upečené.
- 3
Tento celý postup zopakujeme ešte raz, nakoľko potrebujeme 2 korpusy.
- 4
Na 1 cesto nanesieme teplý džem a rovnomerne rozotrieme.
- 5
Na džem opatrne položíme druhý upečený korpus - dávame pozor, aby sa nezlomil.
- 6
Poleva: Do kastrólika dáme zohriať 150 ml smotany a pridáme nalámanú čokoládu, za stáleho miešania čokoládu v smotane rozpustíme. Polevu nalejeme navrch koláča a rozotrieme.
- 7
Koláč môžeme podľa vlastnej fantázie ozdobiť, ja dávam navrch mandľové lupienky a strúhaný kokos.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu