Mandľové rezy s mascarpone
Foto: valina
Ľahký zákusok vhodný na Valentína.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Tmavé cesto: | |
5 ks |
|
180 g |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
180 g |
|
100 g mleté, opražené |
|
1 bal. |
|
2 ČL mletá |
|
Svetlé cesto: | |
5 ks |
|
180 g |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
180 g |
|
100 g mleté, opražené |
|
1 bal. |
|
Na potretie tmavého korpusu: | |
|
|
Krém: | |
500 g |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Korpusy upečieme každý zvlášť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a mandľami, ktoré sme predtým sparili, olúpali, pomleli a opražili na sucho. Nakoniec do cesta primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Do cesta na tmavý korpus do múky primiešame aj pomletú kávu. Korpusy pečieme pri 200 °C asi 30 minút.
- 2
Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom. Zvlášť vymiešame mascarpone s vanilkovým cukrom. Potom mascarpone spojíme so šľahačkou a krém rozdelíme na 2 časti.
- 3
Tmavý korpus natrieme džemom a navrstvíme polovicu krému. Na to položíme svetlý korpus a natrieme druhú polovicu krému. Ozdobíme podľa svojho vkusu.
- 4
Ja som si deň dopredu na malú tácku dala potravinovú fóliu a uvarila som 1 vrecúško červenej želatíny. Želatínu som naliala na pripravenú tácku a nechala do druhého dňa stuhnúť. Potom som malými formičkami vykrajovala srdiečka, ktorými som rezy spolu s mätou ozdobila.
Tiež mandľový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nie sú nízke plech 30x40 cm