Dvojfarebná kysnutá bábovka
Foto: trojmamakika
Túto bábovku nám piekla mamina ako deťom a teraz ju ja pečiem svojim ?
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z polovice mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások.
- 2
Sypké suroviny (okrem kakaa) dáme do misky, pridáme kvások, maslo a postupne podľa potreby prilievame zvyšné mlieko.
- 3
Vypracujeme cesto, ktoré sa odliepa od stien misky aj od rúk a necháme kysnúť cca 30 minút. Po 30 minútach cesto jemne premiesime a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
- 4
Následne cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť pomocou kakaa zafarbíme na hnedo a to tak, že kakao rozmiešame v troške mlieka a vmiesime do polovice cesta. (Pokiaľ chcete len bielu bábovku, tento bod vynecháte).
- 5
Obe polovice cesta vyvaľkáme približne na rovnaké obdĺžniky. Tmavé cesto položíme na biele a spolu zvinieme.
- 6
Zvinuté cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a necháme podkysnúť cca 30 minút.
- 7
Rúru vyhrejeme na 170 °C a bábovku pečieme približne 40-50 minút.
- 8
Hotovú bábovku necháme vychladnúť a krásne sa nám z formy vyklopí sama. Dobrú chuť ?
Tiež kysnutá bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Opravujem 40g masla a 10g bravčovej masti ...masť za olej som menila v inom recepte :)