Oriešková torta
Oriešková torta

Ferrero torta fotorecept

pn - fotkapn, 7. februára 2022
Ferrero torta (fotorecept)
Foto: Pn

Veľmi chutná torta s lieskovcami vhodná na každú príležitosť.

20
porcií
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
200 g
60 ml
60 ml
2 PL
3 PL mleté pražené
1 KL
Plnka:
1/2 l
500 g
400 g
6 PL mleté pražené
6 PL mleté
Ganache:
1/2 l (alebo rastlinná)
300 g
Na poliatie korpusu:
Na ozdobu:
 nasekané




Postup

  1. 1

    Spravíme si korpus. Bielky vyšľaháme, potom postupne pridávame cukor a dobre vymiešame v mixéri. Potom pridáme žĺtky ale už miešame varechou, potom pridáme olej, vodu, premiešame. Na koniec premiešame múku s kakaom, mletými praženými lieskovcami a kypriacim práškom. Pomaly premiešame. Cesto dáme do formy s priemerom 24 cm vyloženej mastným papierom a pečieme na 170 °C 45 minút (každý pozná svoju rúru).

    Ferrero torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým vychladne korpus, pripravíme si suroviny na plnku.

    Ferrero torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľaháme rastlinnú šľahačku (ja ju používam, lebo sa vždy dobre vyšľahá a drží tvar). Potom pridáme mascarpone a vyšľaháme. Potom pridáme Nutellu alebo podobnú nátierku (ja som kúpila tentokrát v Lidli) a vymiešame.

    Ferrero torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz pridáme nasekané napolitánky a pražené mleté lieskovce. Premiešame a môžeme plniť tortu.

    Ferrero torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus dáme na podnos. Rozrežeme na tri časti. Prvý plát trochu polejeme čokoládovým mliekom (môžete si spraviť aj Granko). Plnku rozdelíme na tri časti. Prvú časť natrieme na poliaty korpus, na plnku som ešte dala nasekané opražene lieskovce, nasekané napolitanky a trošku ganache (nemusíte ak nechcete, mne tak viac chutí).

    Ferrero torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Položíme druhú časť korpusu a rovnako naplníme. Položíme tretí plát, nanesieme plnku ale už nasekané lieskovce a napolitánky nedávame. Trochu plnky si necháme aj na boky torty. Tie som natrela na druhý deň keď torta stuhla.

    Ferrero torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som ganache - uvarila som smotanu, zaliala ňou čokoládu a premiešala. Na druhý deň som ganache vyšľahala a natrela som celú tortu. Ozdobovala som k narodeninám. Robila som aj Ferrero guľky. Recept bude tiež na Vareche.

  8. 8

    Hotová torta.

    Ferrero torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Další skvělá torta ze tvé dílny, milá @pn ! O chuti nepochybuji ani na vteřinu, detailní postup ti dal zabrat a o finální úpravě a zdobení nemluvě. Krásná práce, šikovné ruky aj hlava, skvělé fotečky! Oceňuji práci se zlatem - to musel být celkem adrenalinkový zážitek. Hluboká poklona před tvým umem!
evanaaa
Tá torta je iste chuťovo výborná, keďže sú v nej tie pražené oriešky, oceňujem že nielen v plnke ale aj v ceste a po bokoch. Presne na moju chuť....Zaujímavo a pekne vypadá, len mi trochu chýba popis zdobenia zlatou ozdobou, ani v surovinách sa nespomína, ale pekne to ukáže.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@evanaaa (7.2.2022 18:01)

Nespomínala som to zlaté zdobenie, pretože som ozdobovala k narodeninám. Ale každý si ozdobi ako chce. Ozdoby čokoládové som natrela zlatou farbou a to je všetko
helena10
Nádherná a určite famózna. Si cukrárska umelkyňa. 👍👏Pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia