Pampúšiky a srdiečka raz-dva fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 3. februára 2022
Pampúšiky a srdiečka raz-dva (fotorecept)
Foto: helena10

Spravila som chutné sladké „jednohubky“. Pre domácich i pre hostí, pre starších, aj pre mladších. Príprava je rýchla a nenáročná.

Suroviny

Cesto:
1 ks
200 g
2 PL
1 bal.
1/2 KL nastrúhaná
2 PL
350 g
1/2 KL
8 g
Na vyprážanie:
Na dochutenie:
 domáci




Postup

  1. 1

    Do misky rozbijem celé vajce, prisypem vanilkový cukor, kryštálový cukor, pridám biely jogurt, nastrúhanú citrónovú kôru, soľ a vymiešam metličkou. Potom prilejem olej a miešam. Nakoniec pridám preosiatu múku s práškom do pečiva, premiešam vareškou koľko sa dá a následne rukou vypracujem vláčne mäkké cesto.

  2. 2

    Hneď si cesto posypem trochu múky a rozvaľkám na pomúčenej podložke na hrúbku cca 10-15 mm. Aktuálne vykrajujem malé pampúšiky i srdiečka z cesta.

    Pampúšiky a srdiečka raz-dva (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vysmážam ich na panvici v dostatočnom množstve oleja z obidvoch strán. Ukladám na kuchynskú servítku, potom do misky.

    Pampúšiky a srdiečka raz-dva (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové som dnes poprášila práškovým cukrom a máčali sme si do domáceho marhuľového džemu. K čaju a ku káve chutili výborne.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, utěšené pampúšiky a srdiečka! Chutné foto, s radostí bych dala tetovací vzoreček. Líbí se mi i suroviny, děkuji za příjemnou inspiraci. Jsi šikulka!
helena10
@haji , ďakujem, že sa páčia. Naša tradičná regionálna fašiangová dobrota sú krepli-kreple-šišky z kysnutého cesta. Ale ak potrebuješ niečo rýchle, bez kysnutia, jogurtové (niekedy mix s kyslou smotanou) nesklamú. Vzorku nemám s kým poslať...
Pekný deň aj víkend prajem. 🌞

helena10
@laylastastykitchen , ďakujem za milé slová. Tento recept je ako v reklame - 2 v 1 (dva v jednom). Tieto srdiečka sa môžu upiecť aj na fašiangy a aj na sviatok Valentína, ktorý je tiež v období fašiangov.
Pozdravujem a teším sa na pozeranie Vašich sladkých dobrôt.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia