Tekvicové donuty
Tekvicové donuty

Tekvicové donuty bez lepku

novalim - fotkanovalim, 5. februára 2022. Komerčný recept.
Tekvicové donuty bez lepku
Foto: novalim

Donuty – alebo šišky spoza oceánu – sa stali aj u nás veľmi populárnymi. Nám sa na nich páči to, že sa dajú Zobraziť celý popisDonuty – alebo šišky spoza oceánu – sa stali aj u nás veľmi populárnymi. Nám sa na nich páči to, že sa dajú donekonečna varírovať. Pozrite si náš najnovší recept. Pripravili sme pre vás tekvicové donuty bez lepku a už na prvý pohľad sa im ťažko odoláva. Na ich prípravu vám bude stačiť pol hodinka a môžete si ich vychutnávať.
Zdroj: www.novalim.sk

20 ks
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

625 g
220 g
1 a 1/2 ČL
200 g
3/4 ČL
1/2 ČL
1 ks
350 ml (alebo kravské)
2 PL roztopené
2-3 ČL
Čokoládová poleva:
100 g
100 g
3 PL
3-4 PL (alebo kravské)
Citrónová poleva:
1 ks
150 g
z 1/2 citróna
1 PL vriaca
Okrem toho:
 (na vysmážanie)




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise zmiešame preosiatu bezlepkovú múku Promix Alfa, kypriaci prášok, preosiaty cukor, soľ a muškátový orech. V inej mise dôkladne premiešame maslo, vajce, tekvicové pyré (môžeme použiť aj kúpené z pohára, prípadne si uvaríme ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu hokkaido do mäkka a rozmixujeme na pyré) , mlieko a vanilkový extrakt.

  2. 2

    Do tekutej zmesi pridáme suchú a vypracujeme vláčne ale pevné cesto. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 1 – 1,5 cm, z ktorého potom vykrajujeme kolieska s priemerom asi 7 cm. V strede každého kolieska vykrojíme ešte menší kruh typický pre americké donuty. Vysmážame v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z každej strany asi 2 minúty do zlatohneda. Hotové dáme osušiť na papierový obrúsok.

  3. 3

    Kým vychladnú, pripravíme si polevy. Na čokoládovú necháme vo vodnom kúpeli roztopiť maslo, pridáme cukor, kakao a mlieko a metličkou miešame, kým sa vytvorí hustá poleva. Bielu citrónovú polevu pripravíme tak, že v miske vyšľaháme všetky prísady do stredne hustej konzistencie.

  4. 4

    Vychladnuté donuty namáčame do polovice v jednej alebo druhej poleve, necháme odkvapkať na mriežke, prípadne len obalíme v škoricovom cukre. Môžeme ozdobiť cukrovými ozdobami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia