Tekvicové donuty bez lepku
Foto: novalim
Donuty – alebo šišky spoza oceánu – sa stali aj u nás veľmi populárnymi. Nám sa na nich páči to, že sa dajú Zobraziť celý popisDonuty – alebo šišky spoza oceánu – sa stali aj u nás veľmi populárnymi. Nám sa na nich páči to, že sa dajú donekonečna
varírovať. Pozrite si náš najnovší recept. Pripravili sme pre vás tekvicové donuty bez lepku a už na prvý pohľad sa im ťažko
odoláva. Na ich prípravu vám bude stačiť pol hodinka a môžete si ich vychutnávať.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
625 g |
|
220 g |
|
1 a 1/2 ČL |
|
200 g |
|
3/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
350 ml (alebo kravské) |
|
2 PL roztopené |
|
2-3 ČL |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
3-4 PL (alebo kravské) |
|
Citrónová poleva: | |
1 ks |
|
150 g |
|
z 1/2 citróna |
|
1 PL vriaca |
|
Okrem toho: | |
(na vysmážanie) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise zmiešame preosiatu bezlepkovú múku Promix Alfa, kypriaci prášok, preosiaty cukor, soľ a muškátový orech. V inej mise dôkladne premiešame maslo, vajce, tekvicové pyré (môžeme použiť aj kúpené z pohára, prípadne si uvaríme ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu hokkaido do mäkka a rozmixujeme na pyré) , mlieko a vanilkový extrakt.
- 2
Do tekutej zmesi pridáme suchú a vypracujeme vláčne ale pevné cesto. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 1 – 1,5 cm, z ktorého potom vykrajujeme kolieska s priemerom asi 7 cm. V strede každého kolieska vykrojíme ešte menší kruh typický pre americké donuty. Vysmážame v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z každej strany asi 2 minúty do zlatohneda. Hotové dáme osušiť na papierový obrúsok.
- 3
Kým vychladnú, pripravíme si polevy. Na čokoládovú necháme vo vodnom kúpeli roztopiť maslo, pridáme cukor, kakao a mlieko a metličkou miešame, kým sa vytvorí hustá poleva. Bielu citrónovú polevu pripravíme tak, že v miske vyšľaháme všetky prísady do stredne hustej konzistencie.
- 4
Vychladnuté donuty namáčame do polovice v jednej alebo druhej poleve, necháme odkvapkať na mriežke, prípadne len obalíme v škoricovom cukre. Môžeme ozdobiť cukrovými ozdobami.
Tiež donuty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu