Bublanina s jahodami
Dnes som dostala chuť na bublaninu, lebo som kúpila pekné jahody, veľký výber ovocia ešte nie...
Polopečený šalát s rybkou
Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.
Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom
Pri otvorení chladničky sa na mňa začali usmievať kuracie prsíčka, tak som šikovne zbehla do obchodu,...
Chvíľkové cestovinky
Dnes som dostala špenát od mojej kamarátky Martinky. Vyskúšala som takéto cestovinky čo chladnička dala.
Šalát z čerstvého špenátu
Konečne niečo v záhrade narástlo a blato preschlo. Špenátové lístky už lákajú, tiež reďkovky a...
Bryndzová paradajka
Paradajku zbavíme jadier, bryndzu a maslo rozmixujeme, pridáme soľ, pažítku, červenú papriku a...
Rezance s nivovou omáčkou
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...
Bravčové rolky so špenátom a mozarellou
Bravčove karé nakrájame a vyklepeme, špenátové listy popražíme na olivovom oleji, pridáme soľ a cesnak,...
Encián so špargľou a brusnicovým chutney
Encián ogrilujeme z obidvoch strán, kým sa nenaduje. Špargľu povaríme vo vriacej vode, ale...
Knedľa
U nás sa hovorí, že : "Bandurki pre švine, riža pre kuri a knedlik pre ľudzi"......
Quesadilass s guacamole a kyslou smotanou
Takto pripravené tortilly sa bežne jedia v Mexiku ako rýchle občerstvenie.
Španielsky šalát z chobotnice
Chobotnicu dáme variť do osolenej vody na približne 45 minút. Uvarenú chobotnicu si dáme na pracovnú...
Tekvicový prívarok
Tento recept mám od kamarátky. Klasický prívarok mi nikdy nechutil, ale tento recept mám rada,...
Pivný chlieb
Tento chlieb sa volá pivný nie preto že by od neho narástlo pivné brucho, ale preto,...
Grilovaná pikantná kukurica
Milujem leto, grilovačky - a ešte viac grilovanú kukuricu. Od malička ju mám radšej, ...
Ľadové espresso
Okraj skleneného pohára potrieme čokoládovým sirupom, ktorý ozdobíme crustou (zmesou pomletej kávy a kryštálového cukru zmiešaných...
Cappuccino aroma
Cappuccino je pravé espresso pripravené v cappuccino šálke s pridaním napeneného mlieka. Príprava aroma cappuccina je...
Domáci kečup
Veľmi mám rada domáci kečup - určite nechutí ako známe značky, za to však chutí ...
Špekačky na čiernom pive
Špekačky pozdĺžne rozkrojíme a kožu ozdobne narežeme. Z oboch strán ich opečieme na tuku...
Cibuláky
Na Vareche som našla zopár receptov, kde sa zapekajú zemiaky s cibuľou. Ja mám...
Topinamburová polievka
Topinambur je ešte stále pomerne neznáma rastlina, pritom je zaujímavá svojou chuťou a vlastnosťami. Topinambur...
Granatír Starej mamy
Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. A snažím sa ho robiť tak ako ho robievala...