/ale chutí ako koláč s gaštanmi/
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150-170 g |
|
1 ks |
|
250 g, v šupke uvarené |
|
70 g, mleté |
|
1 PL |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Krém: | |
250 g, v šupke uvarené |
|
100 g |
|
2-3 PL |
|
100 g |
|
50-70 g, mleté |
|
strúhaná |
|
Postup
-
1
Cesto: štyri žltky , jedno celé vajce , kryšt. a vanilk.cukor vyšľaháme do peny. Pridáme uvarené a postrúhané zemiaky, orechy, kakao, strúhanku poliatu rumom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymast. a mukou vysypaný plech a upečieme. Po vychladnutí rozrežeme na tri diely.
- 2
Krém: postrúhané zemiaky zmiešame s cukrom, rumom a orechami. Pridáme maslo a dobre vymiešame. Diely cesta potrieme krémom, spojíme /potrieme aj vrch a boky koláča/ a posypeme strúhanou čokoládou. Koláč dame stuhnúť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu