Rýchla tvarohová tortička

wighy - bez fotkywighy, 31. októbra 2010
Rýchla tvarohová tortička
Foto: wighy
8
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g
150 g
1 ks
1 ČL
1 PL, studená
250 g
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Z múky , zmäknutého masla, cukru, žĺtka a štipky soli spracujeme krehké maslové cesto,ktoré po spracovaní dáme na min. pol hodinu do chladničky. Potom cesto vyberieme a dáme do tortovej formy, (malú časť si odložíme aby sme mohli urobit okraj na vrch torty) cesto nemusíme valkať,stačí ho roztlaciť prstami na spodok formy. Cesto potrieme ríbezľovým lekvárom a dáme tvarohovú plnku,ktorú si pripravíme tak, že v miske zmiešame mäkký tvaroh so zlatým klasom(prášok) a vanilkovým cukrom, sladíme podľa chuti. Natrieme na vrstvu lekváru opatrne. Z odloženého cesta urobíme okraje,môžeme vykrojiť rôzne tvary na vrch torty a môžeme tak isto urobiť ozdobu z lekváru podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

alab
zaujimave, trosku ine, vyskusam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia