Cestou do Pardubic za vnucatkami sme sa zastavili v Uherskom Brode u svatovcov. Cakali nas s obedom, prilohou k hlavnemu chodu bola cvikla. Ako Zobraziť celý popisCestou do Pardubic za vnucatkami sme sa zastavili v Uherskom Brode u svatovcov. Cakali nas s obedom, prilohou k hlavnemu chodu bola cvikla. Ako dieta som ju neznasala a tak len velmi nedovercico som ju ochutnala. Skoro som si vypytala duplu! Ale vypytala som si recept, uz som ju robila a idem ju o chvilu urobit znova :-)
porcie
príprava
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
|
|
1 polievkova lyzica |
|
1 polievkova lyzica |
|
1 polievkova lyzica |
|
200 g, alebo kysla smotana) |
|
Postup
-
1
Oloupanou cervenou repu a oloupana jablka nastrouhame na jemnem struhadle, osolime, zakapeme citronovou stavou, pridame ocet, cukr, bily jogurt nebo kysanou smetanu a vse promichame. Posypeme strouhanymi nebo posekanymi vlasskymi orechy
Llen som nedávala práškový cukor, ale sladila medom. Tiež som nemala vínny biely ocot, tak som dala ryžový, myslím, že na chuti to neubralo. V KK som mala už dávnejšie uložené, ale iba dnes prišiel ten správny čas. :)
Kto cviklu odstavuje - mozu sa pouzivat aj listy.
Prave teraz ju pouzivam v hojnom zastupeni.