Babičkine tajomstvo fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 1. novembra 2010
Babičkine tajomstvo (fotorecept)
Foto: dorisa

Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad na obed, tak som využila chladničku a tam Zobraziť celý popisToto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad na obed, tak som využila chladničku a tam som našla údené mäso a kyslú kapustu a v komore zemiaky.

2
porcie
14 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
1 ks
1 strúčik
3 PL
 drvená sušená
 (všetko podľa chuti)
 na vyprážanie

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na varenie.

    Babičkine tajomstvo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpeme zemiaky, cibuľu a cesnak a nastruhame na haruľové cesto.

    Babičkine tajomstvo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske dokončíme cesto pridaním korenín( majoránka, rasca, soľ, čierne ml.korenie) vajca a múky. Premiešame na hladkú hmotu.

    Babičkine tajomstvo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájané údené mäso (asi na hr. 1-1,5 cm) obaľujeme v tomto haruľovom ceste, úplne jednoduch len namočíme mäso do cesta a potom po prevátení ešte navrstvíme na druhú stranu haruľové cesto. Ak nám zvýši cesto, narobíme malé haruľky a pridáme ku mäsku.

  5. 5

    Ako prílohu som použila čistú kyslú kapustu neupravovanú. Dobrú chuť.

  6. 6

    Po takom obedíku si možete dať aj takéhoto zlatého moku na trávenie.

    Babičkine tajomstvo (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

elisticka
@dorisa moze to byt dobre z udeneho ja som robila len z bravcoveho ale mozem vyskusat:-)) vzdy premyslam ked to robim ci mam spravny postup :-))aj ja dam najkor na panvicu trocha cesta polozim masko na to znova trocha cesticka ....rada by som to videla robit profíka....
dorisa
@elisticka , niekedy , ked mi v reštaurácii donesú jesť, to je jedno, čo si objednám, tak to vyzerá, akokeby to nerobili profíci, tak neviem, je to jednoduché, určite to máš pekné aj ty
ako od profíka) My sme toto jedlo jedávali v jedálni, keď som ešte do práce chodila a mal takýto názov:)
altyn
Údené mám rád a zemiakové placky tiež, tak dokopy to musí byť dobré! Určite skúsim. :-)))))))))))))))))
enerrgizer
údené som ešte takto nepripravoval...asi už nastal ten správny čas :-)
sjuz
a pekne si si poradila, Dorisa - tiež mávam takéto "výpadky " a som bezradná:), a dnes som zhodou okolností vytiahla údené koleno z mraziaku a čaká na to, kým uvarím z neho fazulovicu:)
dorisa
@enerrgizer , vidím , že ty si na mäsko, a nemáš rád aj sladké? Ja som myslela, že to je všeobecne známy recept. @sjuz , musíme vymýšľať, keď nemá kto poradiť, čo uvariť.@altyn , je to výborné a možeš si k tomu aj zemiakovú kašu dať, je to tiež vhodná príloha. Ďakujem za komentáre.
bobarka
dorisa,gratulujem, výborný nápad pekne nafotené aj naservírovanéUž si robím chuť a ukladám do kk .
evanaaa
Dorisa, dala si mi ( nám) dobrý tip na niečo, čo by ma nenapadlo, myslím tú kombináciu. Vyskúšam, a stým pyré to bude akurát pasovať. Mimochodom, tá babička bola veľká tajnostkárka, ale vďaka, taomstvo o už vyzradila pre radosť nám. Opr. - tajomstvo...
jerica
@dorisa zaujímavé , čo nebolo môže byť. Určite vyskúšam ,k tomu kapusta nemá chybu (KK) :-))
milamila
Takto upravené údené mäsko robievala aj moja babička a já ho robím takisto, všetkým nám veľmi chutí, dáme si k tomu dobrú nakladanú kyslú kapustičku a papkáme
milamila
Ešte by som Vám chcela poradiť, aby haruľové cesto na mäsku dobre držalo, já podľa mojej babičky, každý kúsok jemne obalím v hladkej múke a potom až obalím v cestíčku.
matased
@dorisa , tak oto sú vďačné suroviny a zároveň dobrý nápad. Mám ich vždy poruke a koľkokrát neviem, čo uvariť...veľmi si ma inšpirovala.
dorisa
Ďakujem všetkým za komentáre a pochvaly.
anina43
doriska recept sa mi veľmi páči, kto nemá údené mäsko ale má nejakú mäkšiu klobásku, môže ju pokrájať a pripraviť podobným spôsobom, najprv na tuk cesto, potom údenina a zase cesto a upiecť aj z druhej strany, tento týždeň pripravím túto dobrotu v mojej kuchyni, to bude vôní a s kyslou kapustou alebo dobrou čalamádou

Zaujímavé video z archívu TV Varecha