Foto: ailuj82
Výborný a osviežujúci.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
125 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Náplň: | |
2 ks, a vajcia 2 ks |
|
750 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Poleva: | |
250 ml |
|
25 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Múku s maslom, štipkou soli a cukrom dobre premiesime, podľa potreby pridáme 1-2 PL studenej vody. Cesto zabalíme do folie a necháme hodinu v chlade. Alebo môžeme použiť iné cesto: 2 poháre rozdrvených keksov+1/2 pohára rozpusteného masla+1/2 pohára cukru+1čl PDP.
- 2
Náplň: tvaroh, smotanu, cukor zmiešame, pridáme šťavu a kôru z citrónov, vajíčka, vanilku a škrob. Rozmixujeme ponorným mixérom.
- 3
Tortovú formu vystelieme alobalom /aj kraje do výšky asi 4 cm/. Cesto rozvaľkáme alebo rukou roztlačíme do formy, okraje zdvihneme do výšky asi 3 cm.
- 4
Tvarohovú náplň vylejeme na cesto a vyrovnáme. Pečieme asi hodinu. Necháme vychladnúť.
- 5
Šťavu z kompótu zlejeme, pridáme škrob a uvaríme hustú kašu. Medzi tým uložíme na koláč ovocie /čučoriedky/. Mierne vychladnutou kašou zalejeme ovocie a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem. Potešila si ma :)