Bratislavské rožky fotorecept

13juli - fotka13juli, 31. októbra 2010
Bratislavské rožky (fotorecept)
Foto: 13juli

Rýchle a krehké rožky ja ich musím robiť z troch dávok.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

160 g
120 g
1/2 sačku
2 ks
3 PL
PLNKA :
 s cukrom




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si dáme do misky a vypracujeme na vláčne cesto

    Bratislavské rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozvalkáme na hrúbku 1/2 cm , radielkom pokrájame štvorce a plníme makom alebo lekvárom ,slivkovy je najlepší

    Bratislavské rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stočíme akože do rožka,poukladáme na plech potrieme vajičkom a pečieme ,po upečení posypať práškovým cukrom

    Bratislavské rožky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ailuj82
aj ja mám iný recept na bratislavské rožky - kysnutý, ale aj tieto sú výborné, také jemné :)
alexdidi
Tiez mam iny recept na prave bratislavske rozky z Varechy a su naozaj vynikajuce, ale zdlhavejsia priprava, takze toto urcite vyskusam...
pingi
dakujem za rýchly recept, idem na to :-)) tie kysnuté sa mi nechce robiť, sú zdlhavejšie...
mamenka
Tak tieto budem robiť častejšie ako kysnuté. Sú aj zdravšie. Ešte dnes budú hotové...:-)
betka43
Aj ja ich mám rada,tento recept nemá chybu,určite ich urobím.@mamenka ,možem prísť dnes ochutnať?
elisticka
naozaj rychle a vynikajuce ale s oriechami budu este lepsie.-))ja ked robim musim robit aj makove aj orechove ....
3sandra3
super receptík, celkom rýchle, zdá sa to byť,,, vyskúšam
lubjak
potvrdzujem ,uz napecene, ochutnane,cesto krehucke, rohlicky rychlo urobene ,upecene,len musim upozornit, treba trochu viac osladit plnku,lebo cesto je bez cukru,nemaju chybu,vynikajuci recept
garanco
Dobrý recept na rýchle pečivo. Jasné, že musíš urobiť zo troch dávok, veď z kysnutého sa robí najmenej z pol kila múky.
13juli
dakujem za pochvalu , som rada že sa vam recept pači
altyn
@13juli tak hotovo! Nakoľko nie som moc zručný v pečení tak pokus o rožky nedopadol najlepšie...ha-ha :-))))))))))) Ale potom som sa "naštval" a urobil som obyčajné šatôčky. No chuť cesta je dobrá tak, či tak!!! A páči sa mi že je to jednoduché a zvládne to aj taký "nešika" ako ja! :-))))))))))
coldbery
príma koláčik...kysnute mám rada....jednoduche , rýchle a fajné....:-)))
coldbery
opravujem...neviem prečo som napísala že kysnuté....veď tam kvások nejde....:-)))))
boda
Ja mám tiež recept na rožky, ale z kysnutého cesta, cesto je bez vajca. Takéto prekávali /jú v materských školách/.
remcula
Super!! jen se zeptám, "Palmela" je něco jako naše Hera?
brituska
chcela by som sa spýtat treba z tých bielkov tam vmiešat sneh
marika33
super receptik , už ho mam uloženy v KK , a zajtra idem na to, deti si určite pochutia
jozka2
tieto rohliky su velmi dobre ale to nie su bratislavske,podla zlozenia,skor by som ich nazvala roklicky,ale to je vec vkusu.Toto cesto ked postoji v chladnicke cez noc a rano sa robi,tak sa rozpadavaju v ustach
kysle mlieko a PDP s margarinom dokopy urobia svoje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia