Potrhané rezne

bublika - fotkabublika, 30. októbra 2010
Potrhané rezne
Foto: bublika

Vtip je v tom, že vyzerajú ako klasické ale....

30 minút
príprava

Suroviny

2-3
2-3
2-3




Postup

  1. 1

    kuracie rezne si nakrájame na hrubšie pásiky, postrúhame zemiaky aj mrkvu na drobno, pridáme vajcia, koreniny, za lyžicu kečupu aj horčice, trošku chilli omáčky (nemusí byť). pridáme múku, všetko dobre premiešame, až kým nevznikne cestíčko a necháme chvíľku odstáť.

  2. 2

    odstáte cesto si ešte premiešame a prípadne zahustíme múkou alebo rozriedime (ja som pridala trošku kečupu lebo bolo moc husté). takto pripravenú zmes potom vysmážame na dobre rozpálenom tuku či oleji. väčšou lyžicou (napríklad servírovacou) alebo žufankou naberáme hmotu a tvarujeme rezne v panvici. vzniklo to vlastne tak, že sa mi nechcelo vyberať jednotlivé kúsky z cestíčka a tak som si to uľahčila. ale je to sranda lebo raz máte v puse mäsko a raz len cestíčko :)

  3. 3

    k mäsku sme mali rýchlu omáčku: kyslá smotana a kečup v pomere 2:1, soľ, korenie a sušená bazalka...a ako prílohu zemiačky alebo šalátik ;) dobrú chuť

Diskusia k receptu

sracz
Nádhera, Bublika_áčka! Blahoželám a robím a jem a ....... veď vieš! Príjemnú materskú; máš nádherné bábätko; teším sa s Tebou z neho, ako zo svojej Bábiky Angeliky pred 37 rokmi i dnes! Šťastie, zdravie, lásku Vám obom i celej ctenej rodinke!
bublika
@sracz dakujem aj za pochvalu aj za tvoje tešenie a prajem ti dobru chut.my sme sa natlacili jak take svinky :) ale obcas aj to mozeme....
enerrgizer
tá fotka je vydarená, ale radšej by som mal taký rezeň na tanieri, ako na fotke :-)
evanaaa
Zvláštne dobrá zmes an obaľovanie, to cestíčko a tie suroviny v ňom musia tvoriť len dobrú kombináciu. Toto si zaznačím a urobím.
piczur
super, už nemám starosť čo v nedeľu na obed. mňam už sa teším.
viedra
tak toto určite bude v nedelu na obed dakujem za inšpiraciu
heureka
Zajtra to urobím aj ja,som zvedavá ako bude chutit rodine.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia