Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska.No jedlo sviatočné.
príprava
na 220 °C
Suroviny
2 ks vykostené |
|
100 g údenú,prerastenú |
|
2ks |
|
4 strúčiky |
|
pol dec.l |
|
pol lyžičky |
|
na chuť |
|
|
|
|
|
pol lyžičky |
|
1 dcl |
|
na zakrytie plechu |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na poliatý pekáč olejom uložím umyté a utreté do sucha čisté morčacie stehná bez kostí./Kupujem ich už takto upravené./ Všetky koreniny aj soľ zmiešam do hromady,tiež pretlačený cesnak a touto zmesou natriem stehná.Na vrch mäsa uložím narezanú údenú slaninku,narezanú cibuľu. Podlejem 1dcl červeného vína a 1 dcl studenej vody.Dám do vyhriatej rúry na 220 0C. Plech zakryjem alobalom.
-
2
Takto v horúcom pečiem asi 35 minút.Potom teplotu stiahnem na 180 stupňov.Mäsko zo dva krát polejem výpekom.Ak by ho bolo málo,prilejte horúcu vodu. Asi po 1,5 hodine je mäso mäkučké a aj upečené.
-
3
Podávam k nemu opekané zemiaky a zeleninový šalát.
-
4
Prestreté.Obed vynikajúci.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu