Pečené morčacie stehná fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 30. októbra 2010
Pečené morčacie stehná (fotorecept)
Foto: tatranka

Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska.No jedlo sviatočné.

25 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

2 ks vykostené
100 g údenú,prerastenú
2ks
4 strúčiky
pol dec.l
pol lyžičky
na chuť
pol lyžičky
1 dcl
na zakrytie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na poliatý pekáč olejom uložím umyté a utreté do sucha čisté morčacie stehná bez kostí./Kupujem ich už takto upravené./ Všetky koreniny aj soľ zmiešam do hromady,tiež pretlačený cesnak a touto zmesou natriem stehná.Na vrch mäsa uložím narezanú údenú slaninku,narezanú cibuľu. Podlejem 1dcl červeného vína a 1 dcl studenej vody.Dám do vyhriatej rúry na 220 0C. Plech zakryjem alobalom.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto v horúcom pečiem asi 35 minút.Potom teplotu stiahnem na 180 stupňov.Mäsko zo dva krát polejem výpekom.Ak by ho bolo málo,prilejte horúcu vodu. Asi po 1,5 hodine je mäso mäkučké a aj upečené.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávam k nemu opekané zemiaky a zeleninový šalát.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prestreté.Obed vynikajúci.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
narobila si mi chutky @tatranka , urcite to coskoro urobim :-)este aj ten dezertik vpredu vyzera tak lakavo :-)
v poslednom bode si zabudla napísať...KRÁSNE :-) prestreté, ako vždy...a morčacie stehno je naozaj vynikajúce mäsko...