Foto: tatranka
Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska.No jedlo sviatočné.
príprava
na 220 °C
Suroviny
2 ks vykostené |
|
100 g údenú,prerastenú |
|
2ks |
|
4 strúčiky |
|
pol dec.l |
|
pol lyžičky |
|
na chuť |
|
|
|
|
|
pol lyžičky |
|
1 dcl |
|
na zakrytie plechu |
|
Postup
-
1
Na poliatý pekáč olejom uložím umyté a utreté do sucha čisté morčacie stehná bez kostí./Kupujem ich už takto upravené./ Všetky koreniny aj soľ zmiešam do hromady,tiež pretlačený cesnak a touto zmesou natriem stehná.Na vrch mäsa uložím narezanú údenú slaninku,narezanú cibuľu. Podlejem 1dcl červeného vína a 1 dcl studenej vody.Dám do vyhriatej rúry na 220 0C. Plech zakryjem alobalom.
-
2
Takto v horúcom pečiem asi 35 minút.Potom teplotu stiahnem na 180 stupňov.Mäsko zo dva krát polejem výpekom.Ak by ho bolo málo,prilejte horúcu vodu. Asi po 1,5 hodine je mäso mäkučké a aj upečené.
-
3
Podávam k nemu opekané zemiaky a zeleninový šalát.
-
4
Prestreté.Obed vynikajúci.
Ďakujem za inšpiráciu ,)
Želám ti,nech sa ti recept vydarí a ty budeš spokojná.
Osobne vzdy peciem vsetko co ma kozu spolu, kto ju neje, si ju stiahne pri jedle, ale inac sa mi zda, ze maso je vzdy chutnejsie ked sa pecie spolu s kozou ako bez nej, hoci je maso oblozene aj na vrchu.
taketo jedla ostanu navzdy klasickymi aj pre gurmanov.
pozdravujem tatranka.
Už aj ukladám.
Keď sa mi niečo páči , tak to poviem po lopate , ale ako si si určite všimla , to isté aj naopak. A tvoj recept je fakt vynikajúci.
Nech sa ti obedík vydarí.Dobre ich ochuť a myslím,že si manžel určite pochutná.