Halloweenský tekvicový koláč :-) fotorecept

mamaoli - fotkamamaoli, 30. októbra 2010
Halloweenský tekvicový koláč :-) (fotorecept)
Foto: mamaoli

Aj taky koláč sa pečie tu vo Francúzsku. Ja som si prekombinovala zopár receptov a vyšiel mi takýto.................chutný, veru chutný

8
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
300 g
5 lyžíc, (alebo créme fraiche)
1 ks
100 g
1 ks
1 lyžica
230 g,kúpené(alebo aj pâte brisée)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu si nakrájame na malé kúsky (ja som použila vnútro z tej na obrázku :-)). Varíme vo vode, kým nezmäkne. Potom precedíme a necháme chvíľočku vychladnúť.

    Halloweenský tekvicový koláč :-) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si zmiešame vajce, cukor (práškový aj vanilkový), jogurty, smotanu a múku ........

    Halloweenský tekvicový koláč :-) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ............a dáme cesto do formy na pečenie. Vidličkou do neho niekoľkokrát jemne pichneme.

    Halloweenský tekvicový koláč :-) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je už tekvica uvarená, precedená a aspoň trošku vychladnutá, tak ju pridáme do masy a pomixujeme ponorným mixérom.

    Halloweenský tekvicový koláč :-) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vznikne nám pekná oranžová masa, ktorú vlejeme do formy a dáme piecť.

    Halloweenský tekvicový koláč :-) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počkáme kým dobre vychladne a podávame..... a oblizujeme sa až za ušami :-) Dobrú chuť!

    Halloweenský tekvicový koláč :-) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šťastný a STRAŠIDELNÝ Halloween prajem(e).

    Halloweenský tekvicový koláč :-) (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Francúzska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Musela som si to dva krát prečítať, kým som pochopila, aké cesto si dáme do formy, nie ja to celkom zreteľne písané, myslela som najprv, že tá zmes je na cesto a nie náplň.Až potom som pochopila, že cesto je to kúpené paté .... Ale recept oceňujem, aj keďho robiť nebudem, nemám takú tekvicu.
1x cajca
Urcite to je aj chutný koláčik,len neviem čo jeto za surovinu tých posledných 230g,no bohužial,snad to napišete,vdaka....