Foto: mamaoli
Aj taky koláč sa pečie tu vo Francúzsku. Ja som si prekombinovala zopár receptov a vyšiel mi takýto.................chutný, veru chutný
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
5 lyžíc, (alebo créme fraiche) |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
230 g,kúpené(alebo aj pâte brisée) |
|
Postup
-
1
Tekvicu si nakrájame na malé kúsky (ja som použila vnútro z tej na obrázku :-)). Varíme vo vode, kým nezmäkne. Potom precedíme a necháme chvíľočku vychladnúť.
-
2
Medzitým si zmiešame vajce, cukor (práškový aj vanilkový), jogurty, smotanu a múku ........
-
3
............a dáme cesto do formy na pečenie. Vidličkou do neho niekoľkokrát jemne pichneme.
-
4
Keď je už tekvica uvarená, precedená a aspoň trošku vychladnutá, tak ju pridáme do masy a pomixujeme ponorným mixérom.
-
5
Vznikne nám pekná oranžová masa, ktorú vlejeme do formy a dáme piecť.
-
6
Počkáme kým dobre vychladne a podávame..... a oblizujeme sa až za ušami :-) Dobrú chuť!
-
7
Šťastný a STRAŠIDELNÝ Halloween prajem(e).
Miska: no bol taky chutny, ze ten maly carodejnik zjedol skoro polovicu.........a jak sa vytesoval ako som ho namalovala a aj ciapku sme si sami vyrobili :-)))))