Americké žemle

wighy - bez fotkywighy, 31. októbra 2010
Americké žemle
Foto: wighy
8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

240 ml
2 ks
6 PL, rozpustené
2 PL
1 ČL
500 g
3/4 ks




Postup

  1. 1

    Ingrediencie dáme do domácej pekárne a necháme vymiesiť a vykysnúť cesto. Ak nemáme pekáreň, pripravíme si klasické kysnuté cesto. Po vykysnutí cesto spracujeme a nachystáme si male bochníky žemle a necháme na pracovnej doske ešte trochu podkysnúť cca 20 minút. Potrieme mliekom a posypeme sezamom. Pečieme pri 200 st. kým nám žemle chytia krásnu farbu.

Diskusia k receptu

samanka
pekné žemličky. Ukladám do KK, nemusím ich kupovať, syn ich má rád
sovka62
Vyzerajú ako tie, do ktorých dáva McDonald hamburgery. Netuším, ako tá žemľa u Maca chutí, ale jedna z mojich dcér ich má veľmi rada. Tak jej asi spravím radosť a ja si ich dám s masielkom.
wighy
kocka drozdia ma 42 g ja davam od oka viac ako polovicu:)
maminamicha
No tie sú kráááááááásne. Ukladááám si a teším sa ked ich skúsim. :)
marali
Tomuto receptu som sa potesila. V sobotu skusam.
evanaaa
Wighy, ako si dosiahla, že nie sú napuchnuté, ale také " plochšie", ako tie kúpené?
wighy
@evanaaa , ja som si zemlicky vykrajovala takym vacsim poharom, a cesto som mala vyvalkane na cca 1,5cm takze len max zdvojnasobili a neboli moc vysoke:)
evanaaa
Aha, takže najprv vyvaľkať a potom vykrajovať, preto ten rozdiel.
wighy
@evanaaa ano ja som vyvalkala a potom vykrajovala aby boli rovnake ale niekto rovno z vykysnutého cesta tvori zemlicky:)
michsamant
Taak dopecene. Vonali krasne z piecky. Nevyzeraju tak ako tvoje alebo tie kupovane; neviem preco :( Ale na chut su velmi dobre, s cestom sa dobre pracovalo, krasne kyslo. Zopakujeme si. Dakujem velmi pekne za recept :)







alexa73
Včera som robila tvoje žemle , mali veľký úspech .Moji chlapi ma prosili , aby som dnes upiekla ďalšie .... . Recept je výborný , s cestom sa veľmi dobre pracovalo . Všetkým odporúčam !!!
generales
Som chlap ... 23 rokov ... toto bolo moje prve pecenie v mojom živote keďže ma to zaujalo ... nemal som šajnu co je kysnuté cesto :D:D no dokázal som to a cítim sa dobre, síce teraz namyslený no pomôže to určite v budúcnosti.... skvelý recept... vydaril sa mi :D
generales
yes aj som obrazok vlozil :) a dakujem za recept :) fakt boli fajnove akurat nabuduce skusim rozdelit cukor na polovicu do kvasku aj do múky :)
bablew89
boli úžasné... prvý krát som skúšala hamburgerové pečivo /lebo ho milujem/ a z mnohých receptov som skúsila práve tento :) a iné už ani nebudem skúšať... načo! Mňaaamikýýý. Inak som si urobila pár v tvare žemlí a pár obdĺžničkov - tie budú na hotdog - som tiež závislák na hotdogoch z Ikey :D
citroen
veľmi dobrý recept,akurát som nedal 1PL cukru ale iba 1 KL
trasko
Prave sa miesa...na veceru budu hambace :-)
majosa
Dnes som ich piekol, recept je super, podarili sa... Ale americke zemle by mali byt trocha ine, sladcie a nie taketo "pagacove".
addika
Už ich robím druhý krát sú úžasné ďakujem vám krásne za receptik.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia