Foto: frezia68
Tento málo známy,avšak výborný recept môžeme pripraviť vopred,nezaberie veľa času a vydrží dlho.
príprava
Postup
-
1
Figy umyjeme v horúcej vode,osušíme a očistíme od tvrdej stopky.
-
2
Pomelieme na mäsovom mlynčeku.
-
3
Spracujeme s ostatnými prísadami na bochník.Ja som robila z dvoch balíčkov fíg,trocha som improvizovala,pridala rum....rozdelila na 4 časti,lebo som potrebovala 4 figové salámy.
-
4
Štvrtiny bochníka spracujeme na figové salámy,obalíme v cukre a zabalíme do celofánu,pergamenového papiera,alebo potravinovej fólie.
-
5
Pred úpravou na misu krájame na kolieska.Má trocha odstáť,ja som krájala čerstvé,lebo som chcela odložiť.
-
6
Z dvoch balíčkov fíg urobíte toľkoto :-))) a pretože boli dosť sladké,váľala som ich v kokose len s trochou cukru. Komu ako chutí :-)
Je to vyborne aj mimo Vianoc a havne pre ludi ktori maju zle travenie.