Hovädzí steak s redukciou z červeného vína

gman - fotkagman, 1. novembra 2010
Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
Foto: gman

Suroviny





Postup

  1. 1

    hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube podla chuti, vole, tak ako ma kto rad

  2. 2

    na rozpalenej panvici opecieme steaky. tazko napisat konkretne cisla. cas pripravy zavisi od toho, ake su steaky hrube, kto ich ma ake rad. ale steak hruby 1,5 - 2cm by som asi nepripravoval dlhsie ako 3minuty z kazdej strany, aby zbytocne nevyschol.

  3. 3

    tesne pred koncom polozime na steak kocku masla a nechame ju rozpustit. steak odlozime a nechame ho odpocinut na teplom mieste. aspon tak na pat minut, aby sa povolil a bol krehky. tuto cast sa neoplati podcenovat, lebo cakanie stoji naozaj zato

  4. 4

    do rozpusteneho masla dame sol, cierne korenie a prilejeme suche cervene vino. nechame zredukovat a na zaver redukciou prelejeme steak, ktory je dobre podavat na vyhriatom tanieri. ako prilohu mozeme pouzit, toast, bagetu, pecene zemiaky, hranoky, sparenu zeleninu.

Diskusia k receptu

sjuz
to máš pravdu - steak by mal odpočívať minimálne toľko, ako dlho sa pripravoval...:)
remcula
To je přesně jídlo, které asi nikdy nebudu umět. Určitě bych to měla tvrdé. Ale ty máš opravdu krásný steak.
gman
preco tvrde? podstatne je, nerobit dlho a hlavne nechat odpocinut. a dost dolezite je aj maso.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia