Foto: gman
Postup
-
1
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube podla chuti, vole, tak ako ma kto rad
- 2
na rozpalenej panvici opecieme steaky. tazko napisat konkretne cisla. cas pripravy zavisi od toho, ake su steaky hrube, kto ich ma ake rad. ale steak hruby 1,5 - 2cm by som asi nepripravoval dlhsie ako 3minuty z kazdej strany, aby zbytocne nevyschol.
- 3
tesne pred koncom polozime na steak kocku masla a nechame ju rozpustit. steak odlozime a nechame ho odpocinut na teplom mieste. aspon tak na pat minut, aby sa povolil a bol krehky. tuto cast sa neoplati podcenovat, lebo cakanie stoji naozaj zato
- 4
do rozpusteneho masla dame sol, cierne korenie a prilejeme suche cervene vino. nechame zredukovat a na zaver redukciou prelejeme steak, ktory je dobre podavat na vyhriatom tanieri. ako prilohu mozeme pouzit, toast, bagetu, pecene zemiaky, hranoky, sparenu zeleninu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu