Dvojfarebné kokosové suky

glosterka - fotkaglosterka, 1. novembra 2010
Dvojfarebné kokosové suky
Foto: glosterka

Jednoduchá nepečená maškrtka.

10 minút
príprava

Suroviny

200 g
4 PL
1 ks
3 ks
1 PL
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Kokos spracujeme s cukrom, vanilkovým cukrom, rumom a bielkami. Ak chceme, podľa chuti ešte pridáme cukor. Masu rozdelíme na dve časti a do jednej dôkladne vmiešame kakao. Diely cesta opatrne rozvaľkáme na rovnako veľké a hrubé pláty - hrúbka cca do 1 cm (ja som to robila na papieri na pečenie) a potrieme vodou.

  2. 2

    Potom ich položíme na seba tak, aby na spodku bola biela masa a na nej hnedá. Zľahka pritlačíme. Vrch posypeme kokosom alebo Grankom. Uložíme do chladničky stuhnúť na cca 2,5 až 3 hodiny. Potom ich nakrájame na úhľadné tyčinky. Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

ketty3811
môj muž má rád tie kupované kokosové suky,tak ho poteším.:-)kk
evanaaa
Nedaali by sa stočiť, ako tie kupované? Tiež som ich rada kupovala.A jedla....
dorisa
Tieto maškrty kupujem na jarmokoch,ale kedže už nechodím na také podujatia, tak mi ostáva len v obchodoch. Je to pochúťka,ktorú máme doma radi, chystám sa ich podla tvojho receptu pripraviť. Recept ukladám.
glosterka
Ďakujem všetkým za komentáre. Nech vám chutí táto jednoduchá mňamka! :-) Ja sójové tyčinky (suky) nemôžem, lebo je v nich mlieko alebo srvátka... tak som rada, že si môžme doma pripraviť aj kokosové suky. :)
glosterka
@evanaaa , ak sa Ti s tým bude chcieť prpľať, tak si môžeš spraviť aj šúločky. Ale toto je praktickejšie. A navyše táto masa je po spracovaní krehká. Možno to bude niekto z vás skúšať nakrájať hneď po navrstvení a spojení dvojfarebnej hmoty, ale neodporúčam vám to! Rozpadáva sa to. Najlepšie je to nakrájať až po stuhnutí. Maškrtníci, vydržte a dočkáte sa. Je to skutočná mňamka. :-)
glosterka
@remcula , fotku doplním v týždni. Dnes som bola na nákupe a nezabudla som na strúhaný kokos! :-) Takže určite zase čoskoro narobím kokosové suky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia