Foto: tatranka
Tento chlebíček milujeme,lebo má dlhú trvácnosť a čím ma viac dní,tým je chutnejší.Je to vlastne jedna z foriem biskupského chlebíka a nazvaný je asi Zobraziť celý popisTento chlebíček milujeme,lebo má dlhú trvácnosť a čím ma viac dní,tým je chutnejší.Je to vlastne jedna z foriem biskupského chlebíka a nazvaný je asi podľa polevy,lebo tá je ako ľadík.
príprava
na 170 °C
Suroviny
cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
125 g |
|
4 ks |
|
50 g , horká |
|
50 g |
|
25 g |
|
balíček |
|
1lyžica |
|
1 lyžica |
|
50 g |
|
1 lyžica |
|
pol balíčka + alobal na vyloženie formy |
|
1lyžica na vymazanie formy |
|
1 lyžica |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
z pol citróna |
|
5 lyžíc |
|
kyslejší 1 lyžica |
|
Postup
-
1
Ingrediencie a potrebné veci.
-
2
Tiež,plus vlašské orechy nasekané.
-
3
Namažeme si maslom alobal.
-
4
Vyložíme ním obdĺžnikovú formu.Vysypeme polohrubou múkou.Zvyšok prebytočnej múky z formy vysypeme.
-
5
Žĺtka,maslo a pol dávky práškový cukor, vymiešame do hladka.
-
6
Pridáme kandizované na kúsky pokrájané ovocie,múku,prášok do pečiva,orechy,mandle,citónovú kôru,pomarančovú kôru,nasekanú čokoládu,hrozienka.Premiešame.
-
7
Medzitým vyšľaháme 4 bielka s polovicou práškového cukru.Do tuha.
-
8
Sneh postupne zašľahávame do hustej masy a pomaly miešame.
-
9
Vymiešanú hmotu naložíme do plechu.Malo by jej byť asi polovička obsahu.
-
10
Po upečení chlebíček vyklopíme opačnou stranou hore.
-
11
Ešte horúci potrieme lekvárom.
-
12
Polevou polejeme povrch chlebíka.
-
13
Prizdobíme.Ja som zdobila pilinkami z limetky a kadizovanými brusnicami.Urobilo to celkom pekný ornament.No ozdoba je podľa ľubovôle./Čokoláda,oriešky.Kandizované ovocie./
-
14
Pozvanie na chutný chlebíček.
-
15
A ešte sumár chutného zákuska.
Diskusia k receptu