Fazuľa s párkom

abdul - fotkaabdul, 30. októbra 2010

U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal som si recept.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
3 dcl
25 dkg
2,5 dcl
1 balíček
2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme párky pokrájané na kolieska, nakrájanú papriku, paradajky, ocot, cukor, sójovú omáčku a preosiate DEKO. Dusíme podľa potreby približne pol hodiny. Nakoniec pridáme osobitne uvarenú fazuľu. Necháme prevrieť a odstavíme. Dáme do pohárov a sterilizujeme asi 15 minút.

Diskusia k receptu

lorak40
Pekné,zaujímavé a určite aj chutné ale má to jeden háčik.Kde v dnešnej dobe zoženiem dobré a chutné párky?
abdul
dudus55 : Vlaňajšie vypité a tohoročné sa ešte dolaďuje.
lorak40 : Ľahšiu otázku nemáš ? :-). Zvyknem Bratislavské s tým červeným pásom v igelite. Samozrejme bez igelitu. Tie mi pomerom mäso/sója najviac pripomínajú párky. Alebo Spišské pikant.
evanaaa
Tie spišské alebo debrecínske by boli snáď najlepšie. A tú zmes pri varení netreba trochu podliať pri dusení? Koľko je s toho asi pohárov?
abdul
Olej + kilo cibule + paradajky myslím, že podlievať netreba. 5 pohárov 7 dcl by mohlo byť. 3 dcl asi 9, lebo niečo popri zjem. Ale ja dávam do 3 dcl, to zohrejem v mikrovlnke a rovno z pohára s chlebom po návrate z vychádzky.
evanaaa
Ďakujem, Abdul, je to rýchle , ak človek nemá čas, alebo musí niekam ísť, trebárs aj na tú vychádzku.
hefi
dááááááávno som nerobila, poznám, vďaka za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia