redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5539 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

Hlavné jedlá

Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...

prazdny

Pomarančová torta s pistáciami

Torty

Pomaranče nakrájame na tenké plátky. Preložíme do kastróla, zalejeme vodou a pridáme cukor. Varíme, kým...

prazdny

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi

Bravčové mäso

Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

prazdny

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi

Hlavné jedlá

To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú...

prazdny

Fazuľová torta s mandľami

Torty

Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a...

prazdny

Fazuľové muffiny s horkou čokoládou

Koláče

Fazuľu dobre prepláchneme vodou, dáme do vyššej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme na jemnú hladkú kašu.

prazdny

Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom

Bravčové mäso

Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...

prazdny

Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom

Hlavné jedlá

Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...

prazdny

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....

prazdny

Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami

Hlavné jedlá

Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...

prazdny

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou

Hlavné jedlá

Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...

prazdny

Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom

Hlavné jedlá

Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom

Hlavné jedlá

Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

prazdny

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom

Hlavné jedlá

Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...

prazdny

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

Hlavné jedlá

Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

prazdny

Pralinky s plnkou zo slaného karamelu

Dezerty

Bielu čokoládu musíme natemperovať – 330 g čokolády dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Roztopenú stiahneme, ...

prazdny

Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou

Dezerty

Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes...

prazdny

Lávový koláčik s bielou čokoládovou tyčinkou a paštrnákovou zmrzlinou

Dezerty

Lávové koláčiky: Vajcia, žĺtok a kryštálový cukor vyšľaháme nad parou pri 70 °C. Odstavíme a...

prazdny

Košíček s čokoládovou penou a meringue

Dezerty

Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a...

prazdny

Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetom

Dezerty

Všetky suroviny na vajíčko vložíme do termomixu a 3 minúty mixujeme pri teplote 70 °C. Necháme...

prazdny

Čokoládové guľky s rumovou plnkou na pistáciách

Dezerty

Pokrm bohov... Veď aj v mnohých prieskumoch o túžbach čokoláda absolútne vedie. Ale súhlasia s nimi aj...

prazdny

Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom

Bravčové mäso

Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom...

prazdny

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

Hlavné jedlá

Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

prazdny

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Bravčové mäso

Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...