Bravčové roládky
Bravčové roládky

Bravčové roládky s gaštanovo-slivkovou plnkou

Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 25. decembra 2019
Bravčové roládky s gaštanovo-slivkovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

2 kg bez kosti
200 g
200 g
200 g
100 ml
5 ks
200 g
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso narežeme na zhruba 200 g plátky a vyklepeme. Z pečiva, gaštanového pyré, zo sušených sliviek, z mlieka a vajec urobíme plnku, dochutíme soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Plnku ukladáme na plátky vyklepaného mäsa, ktoré zatočíme do roládok a ukladáme na plech. Podlejeme troškou vody a pečieme asi 45 minút na 180 °C.

  3. 3

    Na panvici opražíme pokrájanú cibuľku, pridáme huby, trochu orestujeme, potom pridáme výpek z mäsa a dochutíme. Na zahustenie použijeme zemiakový škrob podľa potreby. Podávame s baby zemiakmi, ktoré sme upiekli v rúre pri 180 °C.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: