Bravčové roládky s gaštanovo-slivkovou plnkou
Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 25. decembra 2019
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 25. decembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Bravčové mäso narežeme na zhruba 200 g plátky a vyklepeme. Z pečiva, gaštanového pyré, zo sušených sliviek, z mlieka a vajec urobíme plnku, dochutíme soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
- 2
Plnku ukladáme na plátky vyklepaného mäsa, ktoré zatočíme do roládok a ukladáme na plech. Podlejeme troškou vody a pečieme asi 45 minút na 180 °C.
- 3
Na panvici opražíme pokrájanú cibuľku, pridáme huby, trochu orestujeme, potom pridáme výpek z mäsa a dochutíme. Na zahustenie použijeme zemiakový škrob podľa potreby. Podávame s baby zemiakmi, ktoré sme upiekli v rúre pri 180 °C.
Tiež bravčové roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu