Odpaľovné veterníčky so slanými plnkami
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 3. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 ml |
|
50 g |
|
1/2 KL |
|
150 g |
|
4 ks |
|
1/3 KL |
|
Na peny: | |
1 bal. |
|
100 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom a so soľou. Múku prisypeme naraz a miešame, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Takto pripravené cesto dáme do misy a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Postupne primiešame vajcia (po jednom) a prášok do pečiva. Cesto dáme do vrecúška na zdobenie a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujeme malé venčeky (veterníky). Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 °C asi 25 minút dozlatista.
- 2
Lososová pena: Najemno nakrájaného údeného lososa vmiešame do syra Philadelphia, dochutíme soľou, korením, čerstvým kôprom a kvapkou citrónovej šťavy. Všetko spolu poriadne vymiešame.
- 3
Bryndzová pena: Bryndzu vymiešame so soľou, s korením, mletou rascou a červenou paprikou, zjemníme lyžicou smotany na šľahanie a všetko dôkladne vymiešame.
- 4
Nivová pena: Zo smotany na šľahanie vyšľaháme hustý krém, pridáme nahrubo nastrúhanú nivu, dochutíme soľou, korením a dobre vymiešame.
- 5
Vychladnuté upečené košíčky, prekrojíme vodorovne na polovicu a naplníme penou.
Tiež veterníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu