Kačacia paštéta s brusnicovým želé
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 1. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Bravčový bôčik očistíme, nakrájame na menšie kocky. Pečienky premyjeme a očistíme (nesmie v nich ostať žlč). Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, orestujeme na masti, pridáme bôčik, orestujeme, podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením, rascou a pridáme bobkový list.
- 2
Keď bude bôčik polomäkký, pridáme pečienky a podusíme všetko domäkka. Necháme vychladnúť, potom všetko pomelieme najemno, dáme do formy vystlanej fóliou a necháme poriadne stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na malé kocky.
- 3
Brusnicové želé: Brusnicový džem dáme do hrnca, zvaríme s vínom, rozmixujeme a pridáme želatínu. Nalejeme do formy vystlanej fóliou a necháme zachladiť. Nakrájame na malé kocky alebo kolieska. Brusnice dáme do hrnca, zvaríme s vínom, rozmixujeme a pridáme želatínu, nalejeme do formy vystlanej fóliou a necháme zachladiť. Nakrájame na malé kocky alebo kolieska. Podávame ku kačacej paštéte spolu s pečivom.
Tiež kačacia paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu