Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Kačacia paštéta s brusnicovým želé

Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 1. januára 2020
Kačacia paštéta s brusnicovým želé
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

100 g
100 g
1 ks
2 strúčiky
1 PL
2 ks
Brusnicové želé:
125 g
50 ml
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik očistíme, nakrájame na menšie kocky. Pečienky premyjeme a očistíme (nesmie v nich ostať žlč). Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, orestujeme na masti, pridáme bôčik, orestujeme, podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením, rascou a pridáme bobkový list.

  2. 2

    Keď bude bôčik polomäkký, pridáme pečienky a podusíme všetko domäkka. Necháme vychladnúť, potom všetko pomelieme najemno, dáme do formy vystlanej fóliou a necháme poriadne stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na malé kocky.

  3. 3

    Brusnicové želé: Brusnicový džem dáme do hrnca, zvaríme s vínom, rozmixujeme a pridáme želatínu. Nalejeme do formy vystlanej fóliou a necháme zachladiť. Nakrájame na malé kocky alebo kolieska. Brusnice dáme do hrnca, zvaríme s vínom, rozmixujeme a pridáme želatínu, nalejeme do formy vystlanej fóliou a necháme zachladiť. Nakrájame na malé kocky alebo kolieska. Podávame ku kačacej paštéte spolu s pečivom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: