Chrumkavý včelí plást s čokoládovým krémom
			   Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 17. decembra 2019
		   
		   reštaurácia Zorno v Lozorne, 17. decembra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Med, cukor a vodu zohrejeme na 150 °C. Do zmesi pridáme sódu bikarbónu, zmes vylejeme do nádoby vystlanej papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a hotové lámeme na malé kúsky.
- 2
 Krém: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s polovicou smotany. Pridáme napučanú želatínu a všetko dobre spolu rozmiešame. Nakoniec pridáme dotuha vyšľahanú zvyšnú smotanu, jemne zmiešame a krém necháme v chladničke stuhnúť.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Ja tiez veľmi nie, ale podľa mňa to oranžové je ten včelí plást, ktorý nabublinkuje zo sódy bikarbóny a ten krém je naservírovaný v tých bledohnedých šúľkoch. Ostatné je už iba dekorácia. Ale možno sa aj mýlim :-)