Medový dezert
Medový dezert

Chrumkavý včelí plást s čokoládovým krémom

Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 17. decembra 2019
Chrumkavý včelí plást s čokoládovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií

Suroviny

200 g
5 PL
2 PL
Krém:
500 g
10 g
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Med, cukor a vodu zohrejeme na 150 °C. Do zmesi pridáme sódu bikarbónu, zmes vylejeme do nádoby vystlanej papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a hotové lámeme na malé kúsky.

  2. 2

    Krém: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s polovicou smotany. Pridáme napučanú želatínu a všetko dobre spolu rozmiešame. Nakoniec pridáme dotuha vyšľahanú zvyšnú smotanu, jemne zmiešame a krém necháme v chladničke stuhnúť.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
@martamm (17.12.2019 17:47)

Ja tiez veľmi nie, ale podľa mňa to oranžové je ten včelí plást, ktorý nabublinkuje zo sódy bikarbóny a ten krém je naservírovaný v tých bledohnedých šúľkoch. Ostatné je už iba dekorácia. Ale možno sa aj mýlim :-)

Pridaj komentár k receptu: