Chrumkavý včelí plást s čokoládovým krémom
Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 17. decembra 2019
reštaurácia Zorno v Lozorne, 17. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Med, cukor a vodu zohrejeme na 150 °C. Do zmesi pridáme sódu bikarbónu, zmes vylejeme do nádoby vystlanej papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a hotové lámeme na malé kúsky.
- 2
Krém: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s polovicou smotany. Pridáme napučanú želatínu a všetko dobre spolu rozmiešame. Nakoniec pridáme dotuha vyšľahanú zvyšnú smotanu, jemne zmiešame a krém necháme v chladničke stuhnúť.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja tiez veľmi nie, ale podľa mňa to oranžové je ten včelí plást, ktorý nabublinkuje zo sódy bikarbóny a ten krém je naservírovaný v tých bledohnedých šúľkoch. Ostatné je už iba dekorácia. Ale možno sa aj mýlim :-)